Korte golf, lange golf, watergolf!

Korte golf, lange golf, watergolf of een permanent? Ruis op de buis en piepend en krakend gaat het bericht door de ether. Distributie en een beperkt aantal zenders. Muziek ternauwernood of het moeten de schlagers zijn van Louis Davids. Die verhaalt over een olieman die een Fordje heeft opgedaan, daar rijdt hij nu als een vorst door de Jordaan, maar ’s avonds om tien uren is het uit met de pret, want dan legt zijn vrouw de slinger onder het bed, rettetet.

mdaMartin

Of wanneer iemand die zich als kunstenaar afficheert er genoegdoening aan beleeft om de foto’s die hierbij een rol spelen, aan alle kanten te gaan verkwanselen. Waarbij Radio Kootwijk als een misthoorn verbinding probeert te leggen met Bandoeng. ‘Ja moeder, hier ben ik’ (niet!)

Om maar even mijn geheugen op te gaan frissen, gezien het feit dat ik reeds vierentwintig uur met ontslag ben. En dan te bedenken dat het ook vandaag (wat momenteel gisteren is) weer danig anders liep dan ik mij had voorgenomen. Iets van doen met mogelijke kerstkaarten die niet direct op Kerst van toepassing zijn.

Maar waar ik dan wel weer op mijn manier van kan genieten, na een jaar van geheelonthouding. Toen verbleef ik elders en had ik eerlijk gezegd wel wat anders aan mijn hoofd. Ontslagen, maar dan in een totaal andere betekenis dan dat ik nog aan het werk zou zijn geweest.

idem *


Maar ook daar kan ik in mijn dromen nog steeds van genieten!