Kunnen muizen dansen?!

En alles gaat uit einde lijk teloor. Nu is dat op zich niet zo uit zonder lijk, edoch wanneer je de woorden uit elkaar haalt krijg je weer een totaal ander beeld voor ogen dan dat de werkelijkheid doet vermoeden. En velen houden zich tegenwoordig met vermoedens bezig, is het niet een manier om complotten te bedenken, dan zijn het wel weer kwaadwilligen die zich over het gemak van de mens gaan buigen. Of dit nu pakketjes betreft, dan wel dat er sprake is van een rits aan oplichters, menigeen wordt de dupe van het vertrouwen dat een groot deel van de mensheid als standaard met zich meevoert. De andere bestaan bij de gratie van een onverhoeds wantrouwen en wanneer dit de overhand krijgt, zijn niet alleen de aardappels gaar, maar kun je ook nog een hoeveelheid boter op het hoofd van de ander verwachten. Waardoor dit wederom een bericht zal worden dat enigszins aangeeft hoe de gemoederen er in het algemeen, en voor dat Forum in het bijzonder de zaken ervoor staan.

Oplichterij is een ding, mensen een wordt voor houden een ander en waar Senatoren geacht worden om de zaken op hun metier te beoordelen, komt het er welhaast vanzelfsprekend van dat de een na de ander de pijp aan Maarten geeft, dan wel dat je een bepaald iets aan de wilgen kunt gaan hangen. Wat was dat ook alweer, een lier of een harp of gewoon een ‘iets?!’ Heeft iets met Levieten van doen, maar tegenwoordig vallen er weinig Levieten meer te ontdekken. Hooguit wat aanhangers die van hun voorman worden verlost en op zoek moeten gaan naar een andere uil. Een waarachtige Meneer de Uil want ook fabeltjes doen tegenwoordig overal de ronde. Een krant is er niets bij en wanneer die uil begint te Twitteren, heeft het geen schijn van kans om boreaal uit te gaan pakken.

Wat een wereld, wat een leven en wanneer er wat te beleven valt, ook kippen hebben het moeilijk met die vogelgriep, maar wanneer de kat van huis is loop je de kans dat de muizen dansen op tafel!