Lange (neus) Jaap

Er gebeurt van alles! Zeven verschillende ambulances gescoord, plensbuien die het zich weten te beperken tot enkele tientallen meters, ruitenwissers die niet veel meer weten te doen dan wat heen en weer te zwiepen, ziekenhuis bezoek in in de kop van Noord-Holland, lange Jaap die staat te glunderen en de treintjes in Heer-Hugowaard die daar beleven staan, een naaidoos in mijn bezit en een aantal stripboeken van Kraijenhove, ooit een dagblad strip in Het Parool, toen ik die krant nog las.

Kapitein Rob was toen allang uit het beeld verdwenen. Een naaidoos vraag je. Wat moet je daarmee?! Eigenlijk was ik op zoek naar een letterbak, maar ook die zijn niet meer in een kringloopwinkel te vinden. Ton Voermans heeft bedacht dat wij als opdracht voor na de zomer met een kijkdoos, een pop-up boek of met een kistje dat een kastje kan gaan worden aan de slag moeten gaan. Nu hebben wij in onze kring een meer dan fantastisch verbeeldingskunstenaar (Kees O.), maar die heeft zijn snor gedrukt en vertoeft momenteel in een huisje ergens in Frankrijk.

De daad echter bij het woord voegend, staat niets mijn verbeelding meer in de weg en gezien het feit dat op het deksel Naaidoos staat, behoef ik weinig verbeelding aan te gaan spreken om daar mogelijk een ietswal wulpse inhoud aan te gaan geven. Hoe dit echter in de daad kan worden omgezet, daar valt over te redetwisten, hetgeen ik liever niet doe, Voor je het weet komt daar weer een metoo reactie uit een niet verwachte hoek opduiken.

En dat alles onder de noemer van het heen en weer gesleep van (schoon)moeder Corry. Gisteren die rit van Den Helder naar Alkmaar, vandaag een rit van Den Helder wederom naar Schagen, haar tijdelijk honk, waar zij weer liefdevol werd ontvangen door de lotgenoten van haar afdeling. Zij keken naar haar uit zoals zij uitkeek naar hen.

En ook dat maakt deze dag nogal bijzonder. Dat de leeuwinnen ervoor hebben gezorgd dat zij oprukken naar de achtste finales, een eer die vele Nederlanders zullen aangrijpen om er nog enkele op te gaan nemen, het bier dat weer best is en het feit dat Broeder Ger zich uitermate inspant om het een en ander niet alleen over te zetten maar ook nog eens in en aan het werk te zetten, doet mij besluiten dat het voor vandaag, wat mij betreft, in het bijzonder genoeg is geweest!