LEKKERe trek.

Zij nemen het er goed van! Hier waai je uit je hemd op een strand stil en verlaten en daar vieren zij gevieren vakantie. Weliswaar ietwat noodgedwongen, maar door de nood zijn zij in staat om daar een deugd van te maken: picknicken! Een kleedje mee, een mand met eten, een verantwoord drankje in de natuur die voor een belangrijk deel nog ongerept is. Een uitgelezen plek om de lentekriebels alle ruimte te gaan geven. En ik doe het vandaag met een eenvoudige, edoch voedzame maaltijd: wat te denken van opgebakken zuurkool met een simpele worst. Niet meer van de HEMA, want die werd mij te vettig. En vet schijn je te moeten mijden. Niet goed voor je cholesterol, neen dan vissenvetten. En ook daar komen zij in ruime aan: zalmforel, zowel gestoomd, gerookt en ik vraag me af of er ook nog een gestoomde variant op het menu verschijnt. Lekkerbekkend en lekkertrekkend zie ik van een afstand dit schouwspel aan.

Dat mijn mondhoeken wat gaan hangen, dat de lekkere trek ervoor zorgt dat ik mogelijk ook iets met vis zou kunnen gaan doen, zover is het nog niet.


Want zij krijgen het vers uit een meer en ik zal naar de super moeten. En die stap, eerlijk gezegd, probeer ik toch zo lang mogelijk uit te stellen, dat neemt niet weg dat de plaatjes naar meer smaken!