mee de DELEN

SNEEUWBALLENGEVECHT

Nooit verwacht dat Wiebes zo creatief zou zijn. Mogelijk dat Mark hem aansprak met de volgende woorden: ‘Eric, verzin een list…’ Waarbij Eric vrolijk fluitend een liedje naar voren bracht, waarbij het elders n het land uitbundig ging beven. Niet alleen was hij erg creatief maar waarschijnlijk ook nog eens inventief. En waar hij hete hangijzers veronderstelde, was het gewoon een kwestie van zijn Staatssecretaris opzadelen met dossiers waar hij dan wel als Minister verantwoordelijk voor was, maar het geheel en al overliet aan de flexibiliteit van een dame. Want wat een man niet ziet, daar valt zeker het oog van een vrouw op, was het alleen maar door de stof van meerdere dossiers af te blazen. En Mark heeft het grote voordeel dat hij thuis niets hoeft uit te leggen, in tegenstelling tot die andere ministers die mogelijk nog wel ergens een partner hebben die de vraag: ‘wat zullen we morgen gaan eten?!’ en het antwoord ‘pannenkoeken’ niet uit de weg gaan. De vraag wie het beslag maakt is dan weer van een totaal andere orde.

Maar het geheel dat meer is dan de som der delen is gevallen, een besluit dat te verwachten valt maar we zijn nog lang niet van Mark en Hugo verlost. Demissionair met een missie, de facto het gegeven waar momenteel weinig mee te delen valt. Want mededelen is een stokpaardje dat Mark zonder enige schroom berijdt. Nederland in crisis en daar kan deze crisis nog wel aan worden toegevoegd. We hebben nu eenmaal niet veel meer te doen dan van de berichten kennis te nemen, het thuisblijven is een feit en het werken thuis zorgt ervoor dat van een weekend gevoel nauwelijks sprake kan zijn. Ontspannen is een kwestie van inspannen en waar ooit stalen spieren te vinden waren dan wel werden gekweekt, ook daar kan geen sprake meer van zijn. Rekken en strekken en erbij blijven doen het goed, wanneer je zeker weet dat je een ander niet ontmoet.

Hersengymnastiek is een totaal ander ding, maar ook daar begint de rek er wat uit te raken. En de krant van wakker Nederland, ook die laat het over het geheel genomen subliem afweten, de roddelrubriek teert in op aloude roem en waar menigeen de vuile was momenteel binnen probeert te houden, kan het niet anders dan dat op een kwaad moment alsnog het een en ander verschijnt over de kamertjespolitiek die zich achter de schermen heeft voorgedaan. Wanneer ik deze woorden schrijf,heeft het veel weg van een contradictio in terminus, hetgeen dan ook van toepassing is. Neen, geen uitgebreid diner vanavond in Huize Wiebes, een afhaalmaaltijd voor Mark want sinds zijn moeder vorig jaar is overleden kan hij ook zijn maaltijd niet meer met haar delen!

WANT NIET ALLES GAAT TEGENWOORDIG VAN EEN LEIEN DAKJE!