mi AU wwwwww

Het kan haast niet ‘anders’ dan dat het nieuwe normaal ‘anders’ dan ‘anders’ is. Toen geluk nog heel gewoon was, Gerard Cox zijn liederen zong en de theaters zich mochten verheugen op een uitverkochte voorstelling. Dat kleine zalen vol waren van kleine gezelschappen, dat toneelverenigingen na de voorstelling eindigden met een bal na en dat ook de drank in overvloed vloeide. Maar nu wordt het ten enenmale ietwat anders.

15 personen hebben zich reeds ingeschreven voor aankomende woensdag, waarop het fotocafe een fysieke afsluiting organiseert in cafe de Vriendschap in Tuitjenhorn. Geen gezamenlijke maaltijd bij de Bonte Bengel, het fotojaarboek dat later dit jaar zal worden gepresenteerd, een beamer die als voorheen lichtbeelden het geheel zal gaan illustreren en mogelijk dat een enkeling zich waagt aan fysieke beelden. Een toer de kans wat geenszins duidt op een afzien van. Het is nu eenmaal een mogelijkheid om met een select aantal personen toch nog een draai te gaan geven aan het fenomeen ‘anders.’ Wat gewoon was wordt nu eenmaal ‘anders’ en waar doemdenkers de mogelijkheid van een tweede golf incalculeren, laat ook het weer het wederom weer afweten. Wat dit aangaande is er weinig nieuws onder de zon, hooguit dat de cijfers van het aantal besmettingen en het aantal doden minder frequent op de voorpagina verschijnen.

En dat Timmerman er alles aan gelegen is om het klimaat met een uitgebreid artikel in de krant te laten passeren. Fossiele brandstoffen zijn nu eenmaal uit den boze, het milieu krijgt een positieve optater en het geluid van ontbrekende vliegtuigen klinkt menigeen als muziek in de oren, ware het niet dat diezelfde oren door oortjes zijn afgesloten. En waar het gras groen is, een koe geregeld een scheet laat, het CO2 op termijn zich mogelijk weer kan gaan verheugen op hun beider overleg, zal de schoolvakantie er ‘anders’ uitzien dan dat wij dit in het verleden waren gewend. De vlag gaat uit, de tas omhoog en voor hen die in de herhaling zitten, ook bij hen zal het voorlopig nog even droog moeten blijven. Opdat straks het bier weer rijkelijk zal gaan vloeien, alcohol de 0% zal gaan vervangen en je kotsmisselijk boven de toiletpot hangt, opdat het bittere van je gal je alsnog geneest van de wanorde die mogelijke ik je hoofd blijft hangen.

Neen, noem het geen kater, maar dat gevoel is in ieder geval niet voor de poes! Mi au wwwwwwww.