De rem pel d’r af!

Zo langzamerhand krijgt het oude nieuws weer de overhand. Gaan we weer de discussie krijgen omtrent de natuurgebieden, komt de stikstof allergie weer om het hoekje kijken, gaan de beurzen nog steeds omhoog om vervolgens weer omlaag te gaan, gaan economen met kristallen bollen de toekomst voorspellen, blijft de gemiddelde Nederlander minder thuis, gaan de toiletten op de camping open en kan ook het douchen weer gewoon met muntjes gaan plaatsvinden. En heb ik het klusje dat ik voor morgen op mijn programma had staan, vandaag reeds afgerond. Onder de noemer gewoon ‘anders’. En niet veel meer dan dat, ware het niet dat ik toch ook een tweetal teksten aan het geheel zal gaan toevoegen. Waardoor mijn impliciete creativiteit eindelijk weer eens de kans krijgt om te gaan bloeien, hoewel het discutabel is wat ik met deze teksten naar voren wil gaan brengen. Maar ook dat kun je met een gerust geweten aan mij overlaten…


Zoals je wel meer dingen aan mij kunt overlaten. Bijvoorbeeld waar en wanneer ik weer eens een rondje Schagen ga doen (morgen), dat ik dit keer ook wat boodschappen ga ronddelen en dat vooral mijn zus die de krant heeft gehaald, alsnog die krant in haar bezit zal gaan krijgen. Knorretje. En wanneer Knorretje tot op heden nog niets van zich heeft laten horen, zal deze nog steeds ondergedoken zijn. En dan nog wat anders: plannen zijn er genoeg maar wanneer het definitieve vertrek van de gasten zal gaan plaatsvinden, ik spreek de wens uit dat dit ook op korte termijn zal gaan plaatsvinden, want eerlijk gezegd is het de laatste tijd vooral van het een (alleen) naar het ander (volle bak) gegaan. En dat gevoel dat ik heb om als een gast in ons eigen huis rond te lopen, ook dat is iets wat ik eigenlijk niet heel prettig vind.


1 mei kwamen ze terug en mogelijk dat ze 12 juni naar hun eigen optrekje in Castricum vertrekken. Het is wat passen en meten geweest, ik trok me vooral terug in mezelf en kijk ook vandaag wederom uit naar morgen. Dan kan ik ook mijn foto’s op gaan halen, nadat ik vandaag tot een noodgreep ben overgegaan. Wordt het geheel op de drempel van vandaag, toch nog aantrekkelijk!