KERS & eten is goed te pruimen!

Eindelijk een beetje creativiteit kwijt! Een beetje vouwen, een stukkie plakken en uiteindelijk het geheel in een enveloppe pakken. Even gewoon ‘anders’ dan dat ik anders gewoon(lijk) deed. De afsluiting gaat fysiek wel door, alleen komt daar geen Bonte Bengel aan te pas, laat staan dat het fotoboek van 2019/2020 alreeds een beslag heeft gekregen. Waar over vier avonden verdeeld de geneugten van de divesre groepen een hoogtepunt had kunnen zijn, is het toch aan de creativiteit van de docenten te danken dat er vooralsnog gebruik kon worden gemaakt van het medium dat velen onder haar hoede heeft genomen. En dat schept dan weer wat vreugde in de malaise van de afgelopen tijd. Jan is van plan om van dit geheel een bijzonder papje te gaan, hetgeen als een toetje zonder kers smaakvol naar voren kan worden gebracht en ik doe voor nu niet veel meer dan…

een draadje?! Intrigeert!


Ambivalent. Een woord dat vanavond voor mij van toepassing is. De ene kant is het weer fysiek ontmoeten van leden die mij bekend zijn van de donderdaggroep, dan andere kant waren die niet bekenden die zich keurig aan de vigerende richtlijnen houden en hielden. De niet bekende ambiance, en gelijktijdig het gevoel met gelijkgestemden in die ander omgeving te mogen vertoeven. De dubbelheid met uitzicht op het wel bekende het niet bekende op de achtergrond en het afwezig zijn gevoelsmatig van die wel bekende smaakmaker. Iets van voorzichtig aftasten, het gedegen werk dat de dames in het gezelschap naar voren lieten komen en de mannelijke inslag wat doet denken aan het verschil wat zich voordoet tussen Mars en Venus, waar Pluto om het hoekje gluurt.

Maar ik kon alsnog mijn ‘gevulde eieren’ kwijt, in die zin dat ik mijn geschreven frustraties heb mogen ronddelen. Of iedereen zich daar in kan gaan vinden, ik ben mijn ongebakken eieren kwijt en hoewel geen liefhebber van ‘scrambled eggs’, zal het mij verder vrolijk aan mijn blanke billen gaan roesten, hoewel ook dat de nieuwe opdracht zal zijn van Jan voor de zomer.

Puur aan de ene kant, rauw als de Nieuwe Haring die over een dag of wat op de markt verschijnt. Met een uitje en wat zuur…