MOND ood

Stel dat ik op een dag niets te melden heb en dit medium aan alle kanten zwijgt. Dan kan er hooguit sprake zijn van een bepaalde vorm van overmacht dan dat ik misschien het loodje heb gelegd. Maar tot dat moment ben ik verplicht aan mezelf om het gebeuren te vervolgen en kan ik vandaag melden dat het dankzij Frederiek en Bob is te danken dat lijnB mij vandaag positief heeft weten te verrassen. Wat bijvoorbeeld te denken van het verplichte mondkapje dat van toepassing is in het openbaar vervoer. Opdat ik van A naar B kan gaan dan wel dat ik de schipper kan vragen om mij over te varen. Hoewel dat varen zich beperkt tot het pontje dat de ene wal naar de andere wal doet keren. Of wat te denken van een roze olifantje dat mijn mondhoeken doet krullen hetgeen verscholen gaat achter dat eerder genoemde mondkapjeā€¦


Zo’n dag met veel zonneschijn en vriend Bruno die met de automobiel helemaal vanuit Den Haag naar Alkmaar is getuft om mij met een bezoek te vereren. Dat wij stof konden delen dat ervoor zorgt dat het bepaalde stof de gelegenheid heeft gekregen om neer te dalen, dat het mij goed doet om elkaar fysiek te ontmoeten, dat ik mij wederom wel als gastheer gedroeg, maar mogelijk ook nog eens als gastheer tekort schoot en dat van het een (biertje) er twee werden en dat zijn bier een geheel onthouder goed had kunnen doen, voor zover een geheelonthouder bier als gewenst drankje zou zien. Want waar ooit werd gesteld dat het ‘bier is weer best’, blijft het toch vaak een kwestie van smaak om daar al dan niet welwillend tegen over te staan.


En wanneer roze olifantjes opeens door het luchtruim vliegen, loop je de kans dan je wordt getrakteerd op een delirium. Tremens dan wel beestjes die zich door het luchtruim een weg weten te banen. Waardoor ik wederom in staat word gesteld om de fruitschaal van ooft te voorzien, opdat de appels rijpen en de peren proberen om bananen in sinaasappelen te veranderen. Daardoor de misplaatste kwinkslag op zijn plaats wordt gezet en ik niet veel meer hoeft te doen dan simpelweg dit verhaal af te gaan sluiten!