MORIAANTJE & stalen tieten (ongecensureerd!)

Het is uiteindelijk triest afgelopen met Moriaantje. Hij liep tegen een zonnesteek aan, simpelweg omdat hij ging wandelen zonder hoed. En van een parasolletje had hij nimmer gehoord… Bedacht ik mij opeens vanwege dat gebeuren rondom KOZP. Nu waren er in mijn verleden een aantal striphelden, genaamd Sjors en Sjimmie die in de loop der tijd niet alleen groter groeiden maar in het begin aan alle vooroordelen voldeden tot het moment waarop ook postzegels op de markt werden gebracht die, hoewel een bepaalde mate van vernieuwing zichtbaar was, refereerden aan de tijd dat vooral Sjimmie compleet voldeed aan het gegeven hoe een zwart gekleurde Medelander in Nederland tevoorschijn werd gebracht. En daar valt in de huidige tijd het nodige op af te dingen, ra(s)cisme is van alle tijden en waar de geschiedenis in de boeken stokt, loopt de mens de kans in de valkuil van de herhaling te vallen.

Waardoor boeken op een verboden lijst kunnen komen staan, stripverhalen vanuit een totaal ander standpunt gelezen dienen te worden en waar sprake kan zijn van een Parodie (Kuifje in Zwitserland is daar een voorbeeld van om over Guust Flater maar te zwijgen), hebben ook Suske en Wiske de nodige seksuele avonturen met Lambiek en Sidonia mogen beleven.
Boeken dan wel stripverhalen die in een duister verleden hun opwachting maakten vanonder de toonbank… Wanneer iets prikkelend is voor de vliegende hormonen van de puberende jeugd, zal er ongetwijfeld wel weer een instantie ontstaan die zich met deze zaken bezig gaan houden. Een druiper is nu eenmaal niet altijd te vinden in de mergelgrotten in Limburg dan wel in Han. Stalagmieten en vooral stalagtieten maken nu eenmaal deel uit van het geheel en wanneer de stalagtieten stalentieten worden, is het niet alleen een omissie van schrijver dezes, maar kan het zo zijn dat…
ook mijn fantasie op deze leeftijd nog weleens aan de loop wenst te gaan. Neen, de kans dat ik momenteel een zonnesteek oploop is vrijwel nihil en dat Moriaantje elders een veilig onderkomen heeft gevonden, ook dat zou weleens een wonder kunnen zijn.