Museaal deel 1

Een pracht dag, zonder iets te moeten maar waar van alles mag! Dat laatste bij wijze van spreken dan, want waar wij vandaag te vinden waren was ook die anderhalve meter van toepassing, hoewel niet eenieder zich aan dit gebod hield. Want wat beweegt iemand ( in dit geval ons) om een bezoek te brengen aan een particulier museum als Voorlinden?! Joop van Caldenborgh was een industrieel en verzamelaar van hedendaagse moderne kunst. Hij bezat de nodige pecunia en verwierf niet alleen het landgoed, maar was ook nog eens in staat om zijn kunstcollectie in een schitterend gebouw tentoon te stellen. Waar Nederland niet alleen een bijzondere troef voor in handen kreeg, gelijktijdig is het zeer de moeite waard om, op ruim vier kilometer afstand ook het Louwman museum te gaan bezoeken.

Ondernemers met een hart niet allen voor smaak, maar ook nog eens een oog te hebben voor de nabije toekomst. Want ook kunst zal menigeen in de smaak gaan vallen en wanneer je je bedenkt dat anderen hun (erf)delen soms in kluizen weten te verbergen, zijn het juist die anderen die hun specifieke smaak met derden te gaan delen. En dat het vandaag in de smaak viel, dat is een gegeven waar ik de rest van de week nog menigmaal melding van zal gaan maken.

Maar vooreerst wat beelden van Voorlinden, de architectuur, de creatuur, en de inspiratie die ik op deed met eerder genoemde beelden. Was het alleen maar van die spin als eyecatcher bij de entree, en laat ik verder het zwijgen ertoe doen! Hoewel, er zijn mensen die geregeld last hebben van zogenoemde muizenissen…