MYTHOS

Een overheid die draconische maatregelen aankondigt?! Dat hoef je in Nederland niet te vrezen, want het polderen zit als het ware in de genen van politici. En waar belangen worden geschaad kan het niet anders dan dat een organisatie opstaat. Of het het milieu betreft, een toeslag die verdwijnt, een zaak die allang op de plank van een Rechtbank verblijft, een tekort aan dit en een tekort aan dat en waar de overschotten vanuit het verleden zijn gebleven, ook dat is een vraag die het beantwoorden de moeite waard maakt.

Of dat een aanstaande recessie in het vooruitzicht ligt, de banken zich haasten om de leningen wat in te gaan dammen, dan wel de boer tegemoet te komen, zolang Tractoren nog diesel gebruiken om zich te verplaatsen, snelwegen worden geblokkeerd en de politie aankondigt niet voldoende menskracht te hebben, waar zal de regering in Nederland zich nog langer druk over lopen maken. Of het moet zo zijn dat op termijn de drooggelegde polders alsnog in een badkuip gaan veranderen, dat het Hoog Heemraad Schap aankondigt niet voor droge voeten meer zorg te dragen en dat standaard bij elk huis lieslaarzen in het gangetje te vinden zijn, naast de zandzakken die voor de deur opgestapeld liggen te wachten op een volgende clusterbui.

Maar zover zal het rondom Alkmaar niet meer gaan komen, sinds de meren in polders zijn veranderd. Schermer, Beemster, Purmer en Wormer en waarbij de koeien in de Beemster voor Beemsterkaas blijven zorgen, zolang is er nog geen molenaar overboord. Waar Boezems uitmonden in kanalen, sloten veranderen in geulen en de boer vertwijfeld zijn gronden ziet verdrogen, zolang het IJsselmeer bevoorraad wordt door de IJssel, zolang in Castricum de wellen nog steeds gezuiverd drinkwater naar de huizen weet te brengen en het PWN in staat is om de leidingen te bevoorraden en ook het Texels bier gebrouwen wordt door dat gezuiverde bronwater, de Skuumkoppen zijn niet aan te slepen. Laat staan al die andere speciale bieren, Sanctus Adelberti dan wel een Alkmaars blondje en de prijzen navenant aan het stijgen zijn, zolang hoeven wij ons (nog) niet druk te maken.

Maar dan Griekenland, met dat eigen specifieke biermerk: MYTHOS. Het heeft wat weg van het mysterie waar ik jullie vandaag mee opzadel: een plaatje van een plaatje wederom van de hand van Martin, die niet te verleiden is om enig mens aan dit geheel toe te voegen. Ze zullen dan wel weer vroeg in de ochtend aan het avonturen zijn gegaan, in de wetenschap dat…

je zelf voor een invulling zorg dient te dragen!