Den Oever Hoe Ver?

Dat er keerzijdes bestaan, dat is bekend maar dat op een rand ook nog het een en ander te ontdekken valt, zal menigeen ontgaan. Dat neemt niet weg dat op de rafelranden van een bestaan niet alleen onkruid groeit en bloeit, maar dat zich daar ook gewassen kunnen bevinden die menigeen nooit zal gaan ontdekken. Fluitenkruid is algemeen bekend, karwijzaad niet verkeerd en dat zonnebloemolie te vervangen is door een ander plantaardig product, de huidige tijd dwingt als het ware om naar alternatieven om te zien.
Dat neemt niet weg dat menig kok nog steeds zijn producten in roomboter bakt, en waar voorheen Croma als alternatief naar voren kwam, zweert Loetje nog steeds bij margarine.

Van den BERGH EN Jurgens zijn allang opgegaan onder de noemer van Uni lever, hoewel Unilever er de voorkeur aan gegeven heeft om het Verenigd Koninkrijk met zijn komst te gaan vereren. En hoe Mark zijn best heeft gedaan om de dividendbelasting naar zijn hand te zetten, ook de Koninklijke Shell is het Koninklijke ontnomen.

Weet niet of de brouwer van dat veronderstelde Heerlijk Heldere Bier er in de toekomst vanaf gaat komen. Dus vandaag maar weer eens wat gerechten die wij kortelings geleden geserveerd hebben gekregen. Kipsate met atjar en patatten, terwijl de vis dit keer een Schol was. Want die kleine hoeveelheid sliptongetjes was dit keer niet op het menu te vinden.

Dan zou je eigenlijk naar Den Oever moeten gaan!