N.A.V. Naar Aanleiding Van…

Vaak gaat het over niets, maar wanneer het over ‘iets’ gaat, ben ik verbaasd wanneer er spontaan een actie van andere zijde plaatsvindt. Dat wil zeggen dat ik niet alle 06 nummers uit mijn hoofd ken, de opslag zich elders voordoet en het geen verrassing is wanneer Jan uit het verre Bennekom aan de andere zijde niet alleen zijn naam maar ik hem ook herken aan zijn stem (dat moest er nog bijkomen wanneer je bedenkt dat ik jarenlang met hem in Haarlem optrok en vooral onze middagwandelingen naar de postbus ervoor zorgden dat wij over andere dingen konden praten dan over het volk dat de Academie voor Psychiatrie bemensden), alvorens ik die tent gedwongen moest verlaten, in Amsterdam geenszins met genoegen heb gewerkt en ik er door een drietal hartinfarcten in een week tijd helemaal op een zijspoor terecht kwam, alvorens wij vele jaren later geregeld in Amsterdam vertoefden.

Let wel vertoefden, want het lukte Jan met grote regelmaat mij iedere keer weer op een ander spoor te brengen…
Op zich niet zo vreemd wanneer je bedenkt dat zijn wortels ook in het Amsterdamse lagen en wij op een zekere dag ons in een trapboot bevonden. Niet voor de lol, maar meer om de restanten van Tante Truus aan het grachtenwater toe te vertrouwen, nadat wij eerder her en der wat as op speciale plaatsen hadden achter gelaten. Dat wij met die trappelboot wat stoeiden onder een brug en wij een andere boot voorbij lieten gaan, kon de pret in zekere mate niet drukken, terwijl wij met een bijzondere opdracht aan het werk waren, de pet van Jan met as van Truus werd overdekt en wij als een stel tieners aan het giechelen gingen…


Maar nu naar nu! Blijkt dat Mieke mij regelmatig bezoekt, Jan attendeert op het feit dat wij een andere auto hebben en zowaar… de telefoon gaat! Waardoor dit bericht als het ware de cirkel weer rond maakt, hetgeen vaker bij cirkels voorkomt.

… waarvan de helft zichtbaar is!

En dat er vier wielen onder die auto staan…