NATUUR kijk

Ze zijn er nog! Die de paden opzoeken en de lanen volgen. Die zichzelf ‘als het ware’ verplichten om de conditie op peil te houden, van de natuur weten te genieten, anderen de ruimte geven om te passeren, hoewel dit veelal vogels zijn, en om zich heen kijkend het nodige aan schoon weten vast te leggen. En dat dan weer aan mij doorsturen, opdat ik daar weer mee aan de loop kan gaan.


Want naast een ‘wassie, een droogie, een soepie, een rondje en een doessie’ en nog wat discutabele geneugten, zou je bijna denken dat het zondag is, maar morgen doet ook weer als zondag aan en overmorgen zal het waarschijnlijk niet veel anders zijn. En wanneer wordt afgeraden om met z’n allen de natuur in te gaan, stranden die verlaten zijn en die enkele kater die zich voordoet omdat de mens ook nog eens de behoefte heeft om zich juist nu een keer te gaan bezatten, is het mazzel dat dit nu thuis kan gaan plaatsvinden


Zit je niet te ‘klooien met BoB’ kun je tussendoor nog van een bitterbal genieten (pas op met de frituur met je dronken kop!) en zal het je zo een zorrug zijn, hoe de andere dag te ontwaken. Helaas, de paracetamol is op en jij loopt rond met een houten kop.
De klok vooruit, de arbeidsethos een uur achteruit. Neen, niet zomaar dat ik dit noem. Las een artikel van cabaretier Raymann in het blad ‘Eigentijd. Gepresenteerd door het pensioenfonds Zorg & Welzijn. ‘Wat ik wel snel moest leren toen ik hier kwam: stiptheid is heel belangrijk. In Suriname gaan we daar anders mee om. Want Nederlanders hebben de klok en Surinamers hebben de tijd.’


Maar nu wij allen verplicht de ’tijd’ hebben, wij allen uitgebreid de tijd nemen, een kwartier met een tijdschrift boven de pot kunnen hangen, recepten kunnen uit proberen en we ons opmaken om ook de komende Paasdagen met hapjes, drankjes en het gourmetstel weer uit de kast toveren, chocola goed schijnt te zijn voor de lijn, het ochtendgloren wat langer op zich laat wachten en we langer kunnen genieten van het avondlicht, ben ik verheugd door de beelden die Ellen (vdA) aan mij deed toekomen.


Vandaar dat ik dit bericht vandaag aan haar opdraag, opdat haar beelden niet verloren gaan!