NEP nieuws!

Natuurlijk ligt het voornamelijk aan de ander, hetgeen niet betekent dat je daar ook zelf debet aan bent. Ik bedoel maar, hoe aantrekkelijk is het niet om de schuld in de schoenen van een ander te schuiven en je handen te blijven wassen in een veronderstelde onschuld. Hoewel van een bepaalde onschuld kan tegenwoordig welhaast geen sprake meer zijn. Mogelijk alleen nog maar van de ‘vermoorde onschuld’ voor zover ook dit van toepassing is. Want wie wat beweert, of wat iemand anders doet of waar de draak mee wordt gestoken, alles is tegenwoordig mogelijk en wanneer er iets is wat de zaken negatief kan gaan beroeren wordt ook daar de nodige ophef over gemaakt dan wel ruim op allerlei fora aandacht aan besteed. En waar voorheen klepels en luiders een bepaalde samenhang vertoonden, moet je nu beducht zijn op nieuws wat aan een enkel duim is ontsproten.

Pauline B.

Men noemt dit ‘fake news’ en om een vertaling hiervan te geven volstaat simpelweg de omschrijving ‘nep nieuws.’ Wat ogenschijnlijk hele volksstammen in beweging brengt vanachter een scherm dat zich leent voor allerhande onzin. Ook ik heb de neiging om mij op dat gebied te gaan begeven, maar wordt anderszins als het ware ‘gedwongen’ om ook daar een bijdrage aan te gaan leveren, hetgeen vandaag betekent dat ik mijn vriendin Pauline weer eens naar voren wil gaan brengen onder de noemer van haar serie KRANTENKOPPEN. Want zowaar is haar bron van inspiratie schijnbaar onuitputtelijk en wanneer ik weer kennis neem van haar nieuwste werken, heb ik ook de behoefte omdat beeld onder de aandacht van anderen te brengen. Pinocchio is hier debet aan en als het Pinocchio lukt om met dit verschijnsel aan de loop te gaan, is het maar goed dat deze aan een muur blijft hangen!

Waardoor ook dit bericht een weerklank is van het dagelijkse mondiale gebeuren waar ene Donald nog zijn vingers aan zou kunnen aflikken, ware het niet dat hij meer gecharmeerd schijnt te zijn van Hamburgers van een bekende keten.

Of zich te buiten gaat aan chicken wings die hem de nodige vleugels weet te geven…