Nog wat meer woorden! KERSTSNERT!

KERST! Met erwtensoep. In een woord: kerstsnert. En dat slaat vandaag natuurlijk helemaal nergens op te weten dat ik thuis ben, dat de ‘kerstboom’ van Xenos nog steeds in de schuur huist en dat het een enkel kerststuk is dat vandaag de dag ervoor zorgt dat naast de kerstkransjes, de vele chocolade en het kerstpakket dat ik van Michael mocht ontvangen, de wind uit het Oosten guur aanvoelt en dat het aan de achterkant van ons huis even goed toeven is wanneer een kat van ergens van een onbekende buur zich behaaglijk op mijn schoot nestelt en zich gerieflijk over de kop laat aaien, ik een peukie rook en gegeven de huidige omstandigheden niet veel meer hoef te doen dan mij aan een kattenwassie te onderwerpen.


Home sweet home en geen kerstballade die over de radio schalt maar meer genietend van de stilte die zich voordoet tot het moment waarop Ria aankondigt herrie te gaan maken. Zo’n kruimeldief met het geluid van een turbo waarbij de aanjager probeert te wedijveren met een vliegtuig dat aan het hemelgewelf probeert om alsnog het luchtruim van de nodige fijnstof te voorzien…


Niets te janken dus laat staan te klagen, en waar ik gisteren niet veel meer had te doen dan mij huiswaarts te laten rijden, de weg langs het kanaal op een zeker moment achter ons te laten is het even vreemd om weer stil te staan bij de ‘schoonheid’ van huis en haard. Hetgeen direct verklaart waarom ik daar juist vandaag bij stil wens te staan en daar dan ook melding van maak.


Want het is juist op een dag als vandaag, wanneer er vele huishoudens in den lande met die realiteit van vandaag met de neus op de feiten worden gedrukt: niet meer dan twee gasten, de horeca nog weer langer op slot laat staan dat waar sprake zou kunnen zijn van een sprankelend aanbod op de beeldbuis, op kerstavond door de EO besloten werd om de Slag om de Schelde naar voren te brengen.

Alsof er niet veel meer dan ellende aan de mensheid wordt voorgeschoteld…