Toeslaan!

gnoom met peren

Snertkerst! Wat heet?! Kippenkerst? Zou ook heel goed kunnen. En dan te weten dat de snert van gisteren reeds in de pot is verdwenen, dat het mij zowaar lukt om een overhemd aan te trekken dat ietwat strakker om mijn lijf zit dan in het verleden dat wijst op een toename van gewicht hetgeen zich dan weer laat verklaren door een langdurig bedlegerig zijn. Alhoewel een bed in de kamer noopt mij om daar ook regelmatig gebruik van te maken alvorens ik mij verplaats met die glimmende rollator die mij in de gelegenheid stelt om wat heen en weer te jakkeren. Hoewel van een jakkeren kan geen sprake zijn, het feest dat ik momenteel gebruik door mijn behoeften beperkt bot te gaan vieren dat wil zeggen het snaaien van een kerstkransje, een puur chocolaadje te verschalken, de warmte van binnen te verruilen voor de koude van buiten, Ria die zich blijft opofferen om mij te voorzien van een natje dan wel een droogje en het bezoek van mijn zus en neef, dat alles zorgt ervoor dat de eigen haard wederom goud waard blijkt te zijn.

perengnoom

En het gegeven dat het maandag weer een doodgewone week zal zijn, dat er wel wat zorgverleners hun opwachting komen maken, maar dat de variabelen van dienenden in het wit slechts zichtbaar zijn in het ziekenhuis dat ik achter mij heb gelaten waardoor ik in de gelegenheid ben om…


Dat te doen wat ik voornemens ben te gaan doen en tot op heden slechts beperkt is tot het schrijven van een volgend bericht hetgeen ervoor zorgt dat ik door kan blijven gaan met het onderscheid tussen zin en onzin waar ik nog steeds een abonnement op heb, waardoor mijn geest niet in staat is om te gaan dwalen over des heren wegen en ik de fantasie beperkt tot rijkdom kan laten groeien, dat alles in de vooronderstelling dat op een ander moment… Maar ook dat moment bevindt zich op dit moment nog ergens achter de horizon en de wetenschap dat ik nog steeds niet in staat ben om mi naar de eerste etage te gaan begeven geeft de beperking weer. Maar ook beperkingen kunnen worden omgebogen in mogelijkheden en wanneer het enigszins wordt omgebogen in die mogelijkheid zal ik niet schromen om daar kond van te doen.

gnoom zonder peren

En dat op een Tweede Kerstdag, waar de zinnen worden verzet en de onzin mogelijk een kans ziet om toe te slaan!