(on)GEHOORZAAMHEID!

Een tsunami raast door de supermarkt. Iedereen in shock en voor je het goed en wel beseft zit de klad d’rin. Lege vakken zijn overvol aangevuld, vakkenvullers verdienen er een extra centje bij want veel meer kan de franchisehouder niet neerleggen, en waar een cent uit het verleden nu het dubbele bedraagt, zijn de guldens gehalveerd door die Euro waar mee te betalen valt. Of liever hebben de winkels dat je pint, handdoekjes voor het grijpen en de omzetten schieten torenhoog de lucht in tot… het moment NU!


En dan krabt menigeen zich achter het oor, blijkt dat ook gehakt dit keer in de aanbieding is en kan de diepvrieskist overuren blijven draaien tot de gehakt je oren uitkomt, de pasta wordt weggespoeld met water dat gewoon uit de kraan komt, rijst zich leent voor allerhande experimenten en ook de nestjes mie zich niet meer mogen verheugen op wat scharrelkip, wokgroenten en een aangeboden roze garnaal.


De absolute gekte kanaliseert, de rivieren komen hoger dan verwacht en buitendijks wordt binnendijks, het CO2 gehalte daalt en voor je het weet valt een volgende vliegtuigmaatschappij om. Geen lots geen slots en waar 200 mensen in een benauwd vliegtuig worden gepropt hoeft er maar een te niezen, een ander te hoesten en een derde te proesten en worden 200 individuen in zeecontainers veertien dagen in quarantaine gebracht. Voor ongelukken hoeft dan niet meer te worden gevreesd.


Maandag kenmerkt de courant zich door een uitgebreid sportverslag, maar ik denk dat het regionieuws het dit keer wint. En waar Frits van Turenhout zo grandioos nul – nul naar voren bracht mis ik zijn stem in dit geheel bepaald. Een wassie gedraaid, een plassie gedaan, een soep gemaakt en wat pastasaus in elkaar gedraaid. Contact gehad met het uit-front opdat het thuisfront hier de boel probeert draaiende te houden. Neen, ik kom niet om van de honger, heb een boodschappenlijstje ontvangen en Ria stelt zich in op een nog wat langer durende vakantie.
Maart voorbij, april doet wat er dan van toepassing is en in mei: 75 jaar vrijheid.

Hooguit 100 mensen bij elkaar om de mens in Nederland te waarschuwen dat 100 op de snelweg het maximaal haalbare is, waar menigeen thuis mag gaan werken en het oogje op de laptop je werkzaamheden in de gaten houdt.

Tot die tijd goed luisteren en geen gezeur over (on)gehoorzaamheid!