Voor nemen en de domino

Absolute gekte! Winkelwagens puilen uit, de blikken zijn niet aan te slepen, pasta’s kenmerken zich door compleet lege vakken, gehakt is niet te verkrijgen, complete maaltijden worden aangeboden en wanneer een pakketje opgehaald moet worden, blijven betrokkenen ruim op afstand van elkaar, bij de krabbel echter wordt het een stuk moeilijker. Etablissementen gaan van ellende maar over tot het opnieuw poetsen van de glazen, de plaat glimt tegen je aan en een enkele voetstap waagt zich op straat, de betrokkene zoveel mogelijk op afstand houdend. Een doemscenario in zekere zin en waar de eerste de beste het beste met ons allen voor heeft, ontstaat zowaar dit keer geen lach op zijn gezicht. De glimlach van een kind doet geen wonderen.

En waar het rood der beurzen de verhitte wangen doet blozen, maak ik mij op om te bieden op simpele zaken. Een boek, een klokje, vijf fotografen en nog wat van die flauwekul. Mijn bijdrage aan een mogelijk nakende recessie.


Dat deze rampspoed wereldwijde gevolgen gaat hebben, voorspelbaar gelijk de eerste steen van de domino’s een kettingreactie tot gevolg gaat hebben. Zelfs de pizzabezorger van Domino houdt afstand. En dat wil wat zeggen, huis en haard wordt steevast bewaard en wanneer het niet die ene boodschap betreft is het nog steeds dat eigen haard goud waard is, goud dat dient om te beleggen en dat immer meer in waarde stijgt. Een ander domino effect dat op de langere termijn mogelijk de gaten zal weten te vullen. Niet dat ik mij bezorgd maak, ik behoor nu eenmaal tot de risicocategorie maar ik dien er ook zodanig mee te dealen dat het effect zo laag mogelijk zal gaan uitpakken. Dat neemt niet weg dat ook ik mij in de supermarkt begeef, de champignonsoep voor straks zal gaan invriezen en dat het mij zowaar gelukt is om een eenvoudige, edoch voedzame soep tot stand te brengen, gelijk ene Joost Olivier B. Bommel, een heer van stand weet te bedienen. Restaurants hebben het zwaar, de vrijdagmiddagborrel wordt overgeslagen en de files nemen af.

Thuiswerken geeft de gelegenheid om je wat meer met de opvoeding bezig te gaan houden, het weekend staat voor de deur en velen zullen van ellende niet weten hoe het weekend door te gaan brengen. Zelfs de beeldbuis laat het afweten…
Zaterdag dus en de rust van zondag zal ongenadig zijn. Een pak van mijn hart dat ik weinig geef om sport, dat het hier overweldigend stil is en dat ik niet veel meer weet te doen dan wat voornemens te gaan nemen. Wat op zich al een goed voornemen is!