onlosmakelijk

… onlosmakelijk met elkaar verbonden. Heb je het over Jip komt Janneke daar als de kippen bij. En wanneer Sjors naar voren komt, is Sjimmy in de buurt. Of wat te denken van de broers Adriaan en Olivier? Tom Poes en Ollie B. Bommel. Of van een man die zijn naam niet voldoende achtte en daar een letter aan toevoegde: Willem O. Duys. Bassie die niet kon zonder Adriaan en als zodanig het circusleven weer tot leven brachten. Maar je hebt ook drietallen: kwik, kwek en kwak. Herman die Alfred Jodocus Kwak tot leven bracht. En niet te vergeten Meester GBJ.

Maar dat is dan weer uit een totaal ander tijdperk. Van der Laan en Hoe heet die ander ook alweer? Wie, Wah of Woe? Zal dan wel weer het laatste zijn. Net als Li Wan Tai Foe ooit weer naar Shanghai toe ging. Maar dat is weer een liedje. Of dat Olleke het niet meer zonder Bolleke (een Koning Bier uit Belgie) kan stellen en om het geheel te completeren: wat te denken van die ene Brugse Zot?

Het geeft nu eenmaal geen pas wanneer het u net past. Pastunette, iets dat voornamelijk niet zichtbaar gedragen wordt. Met andere woorden: het is weer zover. Laat lekker mijn gedachten golven en maak me niet kwaad omtrent de wijze waarop ik vandaag met woorden aan de haal ga. Tenslotte hebben een tweetal columns van mijn hand weer de Flessenpost Alkmaar en Schagen gehaald, En heb je voor vandaag weinig te doen: zoek op het wereld wijde web naar die flessenposten en

je zult mogelijk alsnog versteld gaan staan!