Onze neuzen (staan niet altijd dezelfde kant op…)

Zeg maar gerust dat ik stom (bezig) ben. Dubbele boeking, dubbele dekking en wanneer ik probeer om alsnog mijn omissie te herstellen, gaat dat feest niet door. Dan maar een telefoon proberen, maar ook op zondag kan de rust niet verstoord worden. En dat terwijl ik het snode plan had opgevat om een stedentrip van de ANWB te gaan bewerkstelligen. De datum voor ons vertrek komt helaas niet overeen met de mogelijkheid van het hotel en, ten einde raad, zonder overleg het geheel naar de vrijdag verplaatst. Slim bezig gold voor een supermarkt wanneer die de prijzen weer eens aantrekkelijk probeerde te maken maar ook deze supermarkt valt in onze contreien niet meer te vinden. Het is voornamelijk geel wat zich van die keten meester heeft gemaakt en Max vaart daar wel bij. Leuker kan ik het vandaag niet maken, wat moeilijker gaat mij wat makkelijker af en waar de weergoden het ook nog eens af laten weten rest mij niet veel meer dan het bed op te zoeken, mezelf als een dwaas te omschrijven en alsnog een poging te doen om straks de slaap te gaan vatten, Preston & Child ter hand te nemen en mij in een avontuur van Pendergast te storten. Om even niet alleen de zinnen te verzetten maar ook nog eens de broodnodige zinnen tot mij te nemen. Ach het weet wat, het houdt wat en het doet wat met mij. Gelijk ook dit bericht weer eens de mogelijkheid biedt om het geheel van een afstandje nog eens te gaan bekijken. Het zal wel weer goed komen, het zal misschien niet helemaal gaan zoals ik het mij had voorgesteld, maar het houdt niet alleen mijn geest bezig maar ook nog eens de economie op peil. Neen, noem het geen opwelling, noem het zo simpel als dat het is: een keuze, waarbij de emotie waarschijnlijk heeft gezorgd dat de aantrekkingskracht van de advertentie een wezenlijk rol in dit geheel heeft gespeeld. En tenslotte is Brussel een stad die wij nog niet hebben meegemaakt, dat een Belgisch biertje daar een rol in kan gaan spelen en een upgrade naar een superiorkamer dankzij goud ook nog eens gratis parkeren bij het hotel naar voren brengt, eenvoudigweg omdat ik in het bezit ben van een Platina ANWB kaart. En dat onder de noemer van een ledenaanbieding die ik dit keer niet aan onze neuzen voorbij wilde laten gaan…