op POOTJES terechtkomen!

Rond stad en ommeland valt er over het geheel genomen weinig te beleven. Nu is dat voor een doorsnee maandag al niet zo bijzonder, maar deze maandag onder de huidige omstandigheden leent zich niet voor opheffende gebeurtenissen. Neen je zult jezelf er wederom door heen moeten slaan en met het oog gericht op morgen zal er niet veel anders te melden zijn. Nu weet ik wel dat niemand om mijn schrijfsels verlegen zit, hooguit valt te constateren dat zaken die zich niet direct met voedsel bezig houden gedwongen zijn om de deuren te sluiten en dat het waarschijnlijk uitstekend is voor hen die het roken aan alle kanten proberen te verminderen het goed doet dat ook de ‘sigarenboer’ gedwongen is om zijn klandizie op een andere manier tegemoet te gaan komen.


Wat bijvoorbeeld te denken van een bezorgdienst, waarbij je het idee kunt krijgen dat je je met (il)legale middelen een basisbehoefte in stand weet te houden. Rookwaar wel bij de supermarkt aan kunt schaffen, maar niet bij die eerder genoemde sigarenboer die met shag en sigaretten probeert zich overeind te houden. Of de man die enveloppen verkoopt voor een luttel bedrag van vijftien euro dan wel dertig, waarbij hij er dan gratis een staatslot in doet… Je moet er maar opkomen om niet alleen je eigen kas te spekken maar ook nog eens die Staatskas waaruit straks die ettelijke miljarden dienen te worden terug betaald. Want het maakt niet uit of je staatsleningen op goudomrand papier gaat drukken, op een goed moment zal toch de vraag ontstaan naar wat de waarde is van dit papier en dringt zich de gedachte op dat dit weleens waarde(loos) zou kunnen gaan worden.

Waar ooit in het interbellum sprake was om met een kruiwagen vol bankbiljetten bij de bakker een half brood te bekomen, zal het straks op termijn mogelijk niet veel anders zijn. Beleg in Goud en je wordt (bij leven) gewoonweg Oud. Ga je dood, dan heb je pech en waarschijnlijk voor de ander recht op… een uitkering, die dan wel weer uit de Algemene Middelen dient te worden betaald. En dan gaat de bel! Prima bezorgd door Primera, waardoor toch het rokertje die genoegdoening kan gaan geven waar ook in deze tijd een bepaalde prijs aan is komen hangen… Dat moet Wopke wel goed gaan doen en past mogelijk bij Hugo niet direct in zijn flamboyante schoen, waar naar Engeland varen niet wordt aangeraden en de sleutels gebroken zijn, rest ons slechts de grenzen nog dichter sluiten, voor een volgende mutant het vaccin onderuit weet te halen en de muizen juichen vanwege het feit dat het vaccin nu op MENSEN wordt uit getest! De wereld staat geenszins stil en ook de mensen weten niet veel meer te doen dan door te draaien!

Komt alles uiteindelijk met een dronkenmansgang op geen pootjes terecht!