Pauline, een vos en PASSIE!

Spre(e)k(end)t voor zich!

Het is altijd afwachten met welke beelden zij mij weer weet te verrassen. Maar een beetje reclame voor haar en haar werken is altijd wel de moeite waard. Van vooringenomenheid van mijn kant kan immers geen sprake zijn, het feit dat de mondkapjes naar een ander plan zijn gebracht en dat het rumoer rond Sywert is verstomd, die 9 miljoen euro ergens tussen wal en schip dan wel tussen hemel en aarde terecht is gekomen en dat de man in kwestie ook nog eens de zorgen heeft omtrent zijn opgroeiende kinderen, dat neemt niet weg dat het beeld dat vandaag mijn weblog opvrolijkt, veel weg heeft van een Vos die voor eigen parochie de passie preekt.

En waar een boer vergeet om naar zijn kippen om te kijken, kan het een wolf zijn die zich uitleeft op een Moeflon van geen kwaad bewust, en de zeven biggetjes zich opmaken om die drie te vervangen, opdat zij als speklapjes zij aan zij in de hete luchtoven wachten om als babi pangang alsnog de verschillende keelgaten te gaan verwennen met de van vijfkruidenpoeder doordrenkte lapjes. Wat zuur erbij, gefruite uitjes, komkommer en natuurlijk Wijko, sambal, ketjap en dat verrekte biertje dat hier niet te verkrijgen is, heet in de mond en idem uit de kont, opdat je twee keer het genoegen mag gaan smaken.


Of waren het nu zeven geitjes waardoor de sate kambing tot leven werd gewekt, nadat die geitjes al eerder het leven hadden gelaten? Sate ajam is zo gewoon, en waar Den Haag zich heeft geprofileerd als de weduwe van Indie en Wieteke van Dort daar met veel weemoed melding van heeft gemaakt, was het kantjil die door Indira Kamidjojo tot leven werd gewekt. Maar ook dat is van heeeeeeeeeeeeeeeeeeeel lang geleden, dus waar Pauline mij mee heeft verblijd, heb ik weer een andere weg gevonden om met haar beelden en mijn geest aan de loop te gaan.


Hetgeen mij veel voldoening geeft, in de situatie waarin ik momenteel verkeer.
Want als een ander nalaat om slingers voor mij op te hangen, ben ik welhaast verplicht om dit zelf dan maar te gaan doen!