Gewag van maken…

‘Mag het ietsje meer …?!’ Zijn desnoods. Of minder als het niet anders kan. Of wanneer de stemmen stalken, gaan overwegen om een minderheid de gelegenheid te geven om de meerderheid ervan te overtuigen dat de ingeslagen weg op dit pragmatische moment het meest voor de hand liggende is. Of, wanneer de uitkomst nog steeds belabberd is, er niet voor terug te deinzen alsnog verkiezingen uit te gaan schrijven.

De worst die de hond wordt voorgehouden, de zaak van de Nederlandse Staat ten goede komt, de economie vleugels van Red Bull krijgt aangeboden of dat de ommekeer in hetzelfde land s belang ervoor zorgt dat de man die het allemaal ontkennen kan, alsnog een loer wordt gedraaid, hij zijn Koga aan de wilgen kan hangen en als leraar geschiedenis zijn functie elders gaat verrichten. Want het is toch zeker van de kromme, dat van Hanegem niet wordt voorgedragen in dit kabinet waar het ontbreekt aan een Minister van Brood en Spelen.

Herman Brood is al jaren Dood en wie in het aangezicht van de Dood komt te verkeren, kan hooguit nog een schietgebedje doen naar een Hogere Macht. Een Almacht desnoods die volstaat met een volmacht omtrent de nakende toekomst. En ook Remkes zit met zijn handen in het resterende haar en vindt zelf ook dat dit land er geen haar beter van wordt. Laat staan dat zijn haren ter berge rijzen dan wel dat er geen haar op zijn hoofd erover denkt om de opdracht weer terug te geven aan de man die het voor het zeggen heeft: de Koning die vervolgens weer om raad vraagt aan zijn raadslieden die er ook geen hoge pet meer voor over hebben.

De dunk van Rutte snelt als de weerlicht in het verduisterde zonlicht nabij. Het heeft veel weg van een klucht in niet nader te bepalen hoofdstukken en het feit dat niemand zit te wachten op de kaart die Zwarte Piet heeft vervangen, kan het hooguit een joker zijn die… maar wacht eens even!

variant…


Wat te denken van een clown en daar wat beelden van een circus aan toe te gaan voegen?! Nog even en ook Joke en Piet aanvaarden de terugreis en waar de beelden hen vooruit zijn gesneld, maak ik daar nu maar vast gewag van!