PO e(n) zie

Geen druppel. Geen plaat. Geen plaat te poetsen. Geen kat op een zinken dak. En niet veel meer dan dat. Zo ken ik er nog wel wat. Waar dit op komt te slaan? Heel eerlijk gezegd heb ik wel een idee, maar ik denk dat ik dan weer aan het spijkeren moet gaan. Met grote kans dat ik weer eens missla. De opdracht van Sophie was duidelijk en de vele voorbeelden die passeerden, brachten niet direct mijn hoofd op hol. Een foto dat een eigen verhaal vertelt, en dat verhaal maken aan de hand van lichtende voorbeelden. En dan loop ik tegen mijn beperking aan, wanneer ik mijn medeleden met hun camera’s in de weer zie gaan.

Met statieven sjouwen, met waterbakken vullen, met aardbeien in water te laten plonzen, en met van alles en nog wat in de weer. Dit proberen, dat uit proberen en het gespetter is niet van de lucht.

Kees en Bart leven zich uit met kleuren, Charlotte en Marjolijn zijn aan elkaar gewaagd, ook Nico laat zich niet onbetuigd en Hugo heeft zowaar zijn hoed afgenomen. Sietse dient zich aan als waterdrager en Martin geeft de nodige instructies. En ik loop daar wat doorheen. Een terugblik op de eerste bijeenkomt van het fotocafe voor dit jaar, en Sophie heeft van alles uit de kast gehaald. Tucjes, borrelnootjes en ook de nodige paaseieren.

geen druppel, geen plaat

Paaseieren? Ja, om het geheel van nog meer wat kleur te voorzien, buiten de boeketten die ook nog een rol gaan spelen.

En onderwijl blijven Kees en Bart met hun kleuren in de weer.