post (b)anale depressie

Natuurlijk zal het nog wel even duren voor de post (b)anale depressie zijn opwachting maakt, de dagelijkse dan wel wekelijkse stoelgang wordt vervangen door een maandelijkse en wij de beschikking hebben over meer dan een maag, het herkauwen niet alleen van toepassing is op de nu bij ons bekende herkauwers en dat van een dierlijk eiwit hooguit sprake kan zijn wanneer een sprinkhanenplaag zich laat omzetten in een gefrituurde vorm. Wormen en dan met name meelwormen worden gebruikt om toch aan die andere eiwitten te komen en wij allen ons verheugen op het sappige gras dat zich in het voorjaar manifesteert. Uitgelaten als voorheen de koeien die spoorloos zijn verdwenen en waarbij het koreveld, het weideveld in een beneveld heeft veranderd. Gelieve die drie woorden (koreveld, weideveld, beneveld) luidkeels uit te spreken. En waar Pudding en Gister hooguit in een letterkundig museum terug te vinden zijn gelijk ook Sammie en Moosie die samen in een doosie zaten, een scheet lieten waardoor het doosie heet werd en Moosie er nog een paar liet gaan waardoor het doosie uit elkaar klapte.

Verhullend

Ook vuurwerk werd in deze overbodig en waar de lucht van methaan in de lucht hing, was een lucifer dan wel een enkele sigaret voldoende om de hele boel in de hens te laten vliegen. Ik bedoel maar, wanneer wij allen overstappen op voeding dat via planten tot ons komt, kan het haast niet anders dan dat wij op termijn gewoon weer herbivoren worden. Carnivoren zijn stomweg uitgeroeid en die enkele omnivoor houdt zich schuil in een grot achter een steen waar hij lang heeft gedacht om tot inkeer en ommekeer te komen. Uitgemergeld en wel maakte hij zijn opwachting en werd verrast door de uitbundigheid van de natuur die zijn grot omringde. Groen was vanzelfsprekend en waar het rood van een klaproos zich manifesteerde was het een ogenblik later dat dit beeld verdween. Een andere holbewoners maakte zich gereed om ook al die andere rozen tot zich te nemen. En hoe of dit alles zo tot stand is gekomen?!

Simpelweg omdat groen (en dan niet meer met katoen, maar met bamboe!) de overhand kon nemen en niet alleen de vis heel duur werd betaald maar ook het vlees van dat niet meer bestaande bees’.

…onthullend!