Puinzooi / Chaostheorie

Het leidt geen twijfel dat het momenteel een puinzooi op velerlei gebieden, waardoor de chaos theorie opgeld doet. Hoewel ik betwijfel of die theorie momenteel wel van toepassing kan zijn. Maar met een beetje fantasie kan ik deze theorie wel van toepassing maken. Je slaat de krant op en neemt kennis van de voorpagina, om even later de volgende bladzij te ontwaren. Waarbij de ene columnist de andere in de loop der week aflost en zij allen hun schrijven schrijven in de hoop dat dit ook bij de lezer de mogelijke vraagtekens op zal roepen. Of, in een ander geval, mogelijk alleen de wenkbrauwen omhoog laat krullen. Een glimlach welke op een ander moment in een grimlach verandert, een gedachte die opborrelt om even later alweer in het duister van het brein te verdwijnen.

Een sprankje hoop dat teniet wordt gedaan doordat veronderstelde rendementen van beleggingen ervoor zorgen dat de ingezette koers nog verder aan het dalen is, de banken die profijt weten te trekken van hen die een afspraak hebben om de hypotheek te gaan veranderen of het heuglijke feit dat pensioenfondsen in de gelegenheid worden gesteld door een andere rekenrente te gaan hanteren, de mens een worst voor te houden die door Unox allang gesoepeerd is. Want ook soep behoort tot het orgaan dat Unilever hanteert.

Bewust kies ik voor de omschrijving orgaan, want dat in frikandellen orgaanvlees terecht komt, ook dat zal menigeen een worst zijn. Maar ik dwaal af en de reden dat ik afdwaal ligt in het feit dat ook ik mij orgaanvlees permitteer, te weten kippenlevertjes. Maar dan op een wijze bereid die mij momenteel al het nodige water in de mond laat vormen. Waar in het verleden nog weleens een tong van een koe werd gekookt, zal het een ander een zorg zijn hoe die koe ooit haar tong aan een willekeurige voorbijganger heeft laten zien. En ook dat heeft niets van doen met die chaostheorie, hooguit dat ik mijn theorie in chaos laat verlopen.

mdaMartin

Want op welke wijze kan ik het beeld dat Martin mij deed toekomen, aan anderen verkopen?!