Ra deren…

Nul en enigerleiwaarde. Of zou ik het anders moeten formuleren? Het zal te maken hebben met een verdwenen g en wanneer die G in het spel is, dient men weer te gaan denken aan mensen met een beperking. Of mogelijk mensen (dan vooral jongeren) met mogelijkheden. Want mogelijkheden dienen zich aan alle kanten voor, was het alleen maar om ervoor te zorgen dat het ‘leven’ op welke manier dan ook door draait. Of doorgaat desnoods, want de dingen die door worden gedraaid bevinden zich veelal op veilingen. En momenteel kunnen veilingen zich nog steeds niet verheugen op bezoekersaantallen, laat staan dat het Kabinet voornemens is om het thuiswerken aan alle kanten aan te raden.

Blijf zitten waar je zit, probeer je zo weinig mogelijk te verroeren, wanneer de stoel waar je op zit te heet onder je billen wordt, dan wel dat je bespeurt bij jezelf dat vierkante ogen zich ontwikkelen, de leesbril niet meer voldoende is om de kleine lettertjes te ontcijferen en Janus het verdomt om die bananus uit zijn oor te halen, beter horen je verwijst naar ene Hans, specsavers furore probeert te maken door je door te verwijzen naar eye wish Groeneveld en Schoonenberg je verleidt om met een hoge C alsnog een kristallen vaas tot wanhoop te brengen onder de noemer dat het scherven zijn die niet alleen geplakt maar ook nog eens geluk kunnen gaan brengen, de Staatsloterij zijn prijzen verhoogt door het inlegbedrag navenant te gaan verhogen, dat de oude wijn die in nieuwe zakken terecht is gekomen, het zoet verdringt door het zuur overtuigend naar voren te brengen, dan weet je voor vandaag weer meer dan genoeg.


En waar heel Nederland niets anders te doen heeft dan over die Bekende Nederlanders heen te struikelen, Wopke zich bezighoudt met Buitenlandse Zaken is het voor mij een feestelijk genoegen om Pauline thuis te mogen ontvangen, een vette bek door een Bamischijf te nuttigen mijn mond heb weten te bevredigen en ik mij opmaak om morgen wederom een aanvullend navenant bedrag op mijn rekening te gaan aanschouwen…


’t Is weer eens wat anders, dan het dagelijkse nieuws.