Vers maden!

Heel bijzonder eigenlijk. Hoewel wanneer spreek je tegenwoordig nog over iets heel bijzonders? Waar de wereld op zijn kop lijkt te staan, is dat niet eens meer zo heel bijzonder. Wanneer de benzineprijzen niet direct dalen, is ook dat niet meer heel bijzonder. Wanneer de tering de nering de nek probeert om te draaien, is ook dat niet meer heel bijzonder. En wanneer van alles het af laat weten, ook dat kan tegenwoordig ook makkelijk door de beugel. Wanneer Grolsch het besluit neemt om het beugelbier uit de handel te gaan nemen, ook dat heeft veel weg van een voorspelbare vanzelfsprekendheid. En wanneer ik probeer om je een rad voor de ogen te draaien, zonder een blauw geruite kiel aan te trekken, is ook dat geen wereldnieuws. Want wie zit uiteindelijk op mijn nieuws te wachten, wie raadt het plaatje dat vandaag verschijnt en wie probeer ik in het ootje te nemen, als het dit keer niet mezelf betreft?


De ander doe ik daar waarschijnlijk geen genoegen mee, en wie de moeite neemt om dat plaatje te ontcijferen, heeft waarschijnlijk weinig anders om handen. De waarschijnlijkheid waar ik vandaag op zinspeel, kan ook dit keer geen handen op elkaar gaan krijgen, het applaus van een ver verleden is verstomd en de toegang die nog wordt ontzegd, kan waarschijnlijk hopen op een voor dinsdag aangekondigde persco(nferentie) dewelke ervoor gaat zorgen dat de anderhalve meter verder wordt gehandhaafd, dat de handhavers met het bonnenboekje bij de hand ervoor zorgen dat het haven van handen niet direct in boksen worden omgezet. Om maar weer eens wat dwarsstraten te benoemen en er ogenschijnlijk voor wordt gezorgd dat het aantal besmettingen de pan uit blijven rijzen, een snelkookpan gebruikt wordt om een verantwoorde erwtensoep in elkaar te stampen en ook dat de boerenkool van een worst wordt voorzien,

Waardoor Uitgekookt dan wel Hello Fresh ervoor zorgen dat de supermarkten daar niet meer tegenop kunnen boksen en dat een proefpakket van dat eerder genoemde Uitgekookt bestaande uit Stamppot hutspot met worst, Oma’s hachee met rode kool en appeltjes, Bami met kip, groenten en omelet in pangangsaus en de niet te vers maden Schnitzel met pepersaus, boontjes en krieltjes voor maar 19,95 euro (een proefpakket met 40 % korting!) uw tong weet te strelen.

Daarvoor hoef je niet te eten bij HongKong, hoewel een goede Chinees dan wel een Rijsttafelexpress absoluut niet te vers maden zijn!