Staat op maken

Met omgekeerde evenredigheid kom je vast heel ver. Althans, wanneer je wiskunde in je vakkenpakket hebt gekozen. En dat koos ik niet, de getallen die bij algebra en meetkunde eitjes waren voor mensen die het ontbrak aan Alfa vakken. Beelddenkers in samenspraak met klankkunstenaars die er een oefening van maakten om noten op een bepaalde manier van een algoritme te voorzien, waren in staat om de meest vreemde composities het levenslicht te doen aanschouwen. Waarbij ik in de regel aan de kant met een mond vol tanden kwam te staan. De logica van mijn woorden heeft veel weg van wat koeterwaals, hetgeen ook de bedoeling is. Want waar kun je vandaag de dag nog staat op maken”! Te weten dat de Eerste Bergensche Boekhandel vandaag geopend was, de reden voor mij een raadsel. Tenzij ze gisteren gesloten waren en alsnog vandaag de inkomstenderving weer tot een doel hadden gemaakt. Ik bedoel maar, wanneer daar een boek ligt dat over die wiskunde gaat en bij mij de knobbel ontbreekt, laat ik dit met een gerust geweten liggen. Ik heb me kunnen beheersen, terwijl ik een boek van Martin Kers in eerste instantie in mijn handen heb gehad. De kusten rond de Noordzee, met wederom een aantrekkelijke prijs en een genot om in rond te bladeren. Of een boek va Anton Corbijn die verleden helden in het heden heeft weten te plaatsen. Simpelweg door de foto’s die hij toen mocht maken en die momenteel aan apart verhaal vertellen. Nirvana met Kurt Cobain, Frank Zappa met dat haar onder zijn mond en anderen die ons ontvallen zijn. Want zo werkt dat in de regel. De omgekeerde evenredigheid op een ander vlak. En juist dat andere vlak heb ik vandaag proberen te vangen. Door wat schermutselingen met andere wakkere dieren, een stilleven van wat uitgebloeide bloemen, een trio dat reeds lang de AOW leeftijd achter zich heeft gelaten en er toch nog een bijzonder geslaagd muzikaal onthaal naar voren wist te brengen. Een zondag zoals zovelen mogelijk ook hebben doorgebracht, de beelden van gisteren zijn vervaagd (52 is de goede man geworden!) en voor wat betreft morgen: stofzuigen op het programma, tomatensoep uit een pakket en de ballen…. dienen nog te worden gedraaid!


iGer.nl


iGer.nl


iGer.nl


iGer.nl


iGer.nl


iGer.nl