Superieur Technisch Intellect.

Een bijzondere gewaarwording. Zit je ontspannen op de plee, gaat ergens een alarm af. In eerste instantie denk ik aan de rookmelder en pas in tweede instantie aan mezelf. Mijn batterij geeft aan dat er een grens is bereikt, en die grens zorgt ervoor dat er een signaal gaat plaatsvinden dat doet denken aan een hulpverleningsvoertuig. En dit zal zich de komende dagen blijven herhalen. Dat maakt het bijzonder en eigenlijk wil ik daar iedere dag wel mee worden geconfronteerd. Een ietwat masochistische instelling kan me nu eenmaal niet verweten worden… 04-08-08, de dag dat mijn eerste ICD onder mijn huid terecht is gekomen. De tweede volgde jaren later en u ben ik aan mijn derde toe. En al die jaren neem ik mijn klapkast mee: naar Duitsland, Engeland, Italie, Polen of op een uitstapje naar Belgie. En, dat is of maakt het zo bijzonder, ik weet dat die kast er zit, zie dat die kast er zit en hoef me tot nu toe niet te beperken. Hooguit wanneer ik door een ‘poortje’ op het vliegveld ga. Dan te bedenken dat ik toen ik in de ziektewet vertoefde en het voor elkaar heb gekregen om niet een keer naar Amsterdam naar een bedrijfsarts te gaan. Telefonisch hield ik hen op de hoogte en mijn excuus was dat ik het geen prettig idee vond om onder de hoogspanning van een trein dan wel tram te gaan reizen. En wanneer ik dan naar een bedrijfsarts moest, kreeg mijn zus het voor elkaar om dit in Alkmaar te doen plaatsvinden. Dat er in het tweede jaar nog sprake had kunnen zijn om voor een deel mijn werkzaamheden te gaan vervolgen, daar speelde mijn leeftijd gelukkig een belangrijke rol in. 63 jaar en twee maanden en ik kon met FPU. Voor de niet betaalde maand had ik gelukkig een spaarpot gemaakt en de overgang van ziek naar pensioen, was een psychologische drempel die ik met veel succes heb geslecht. Een wonder van vernuft, dat door een Superieur Technisch Intellect is ontwikkeld. Om maar eens een ander platitude uit de stal van ontwikkelingen naar voren te brengen. Drie draden heb ik. Drie ’touwtjes’ die er voor zorgen dat het functioneert zoals het functioneert. Ook dat mag weleens naar voren worden gebracht. En dat ICD staat voor Inplanteerbare Cardioverter Defibrillator, ook dat mag ik nu met liefde noemen. Dat apparaat dat ervoor zorgt dat ik functioneer zoals ik functioneer. En dat al ruim 10 jaren lang!