Toverbal?!

0.i.d.

Nu weet ik wel dat niemand zit te wachten op de berichten die ik beperkt rondzend, te weten dat ik ook in verre landen zichtbaar ben, houdt mij enigszins op de ‘been’, hoewel dat ene poot niet weet wat dat andere poot gewaar wordt. Het buigt naar rechts, wordt dan weer rechtgezet om vervolgens weer naar rechts af te gaan buigen. Links schijnt niet van belang te zijn en wanneer de optimist veronderstelt dat hij het gelijk wel aan zijn zijde vindt, is het voorwaar geen sinecure om een complete ministersploeg tot leven te wekken. Want laten we eerlijk zijn: wie hoort nog wat van Wopke, ook Slob in niet meer direct in beeld en Bijleveld doet net zo haar best als dat menig ander, bijvoorbeeld Koolmees die zijn huidige post zal gaan verlaten. En ook Dekker laat niet van zich horen, Grapperhaus spreekt steeds minder tot de verbeelding, Stientje maakt zich druk omtrent alles wat zich rond haar mIni sterie voordoet, en het weer laat het voorlopig afweten.

Grauw/grijs is het credo en waar voornemens worden omgezet in haperingen, lijkt de motor op termijn te zijn afgeschreven. En waar wordt gesproken over een ‘motorblok’ schijnt het CDA steeds minder serieus te worden genomen, kunnen de Christenen onder ons zich wederom verheugen om een ministerpost te gaan bezetten, zal D’66 zich dienen te wapenen voor de VVD en Hugo bedankt wordt voor onbewezen diensten, zal het waarschijnlijk Nieuwjaarsdag zijn voor Rutte een volgend kabinet onder zijn naam uit een imaginaire hoed weet te toveren. Hoe serieus moet je de man nog nemen, die geregeld blijkt heeft gegeven van toepasbaar geheugenverlies en uitstekend in staat blijkt om alle Zwarte Pieten op zijn pad in de schoenen van een ander te schuiven…?!

voorbeeldig denkbeeldig

Dus doe het vandaag maar met wat gekleurde beelden, een onschuldige hond en de Pietjo’s van Pauline die gepaard gaan met wat tekenwerk van Kees. Die kleur weet te geven aan het grijs en grauw van de huidige tijd, de zaterdag die zich dit keer niet leent om eens uitgebreid te gaan shoppen en de decembermaand die een vierde dag in is gegaan en een Sinterklaas die, vanwege C zijn opwachting moet maken in een tuin omdat er mensen zijn die het verdommen om zich alsnog in te laten enten.

zwart wit kleurt

Vaccineren is een toverwoord en de toverbal is in deze ver te zoeken!