VERREKelingen.

Te mooi om waar te zijn…?! Dan gaan er bij mij allerlei toeters en bellen rinkelen. Een verrassing van de ING? Daar ben ik dan heel dubbel mee. Veelal betreft het een verhoging van de bankkosten en wanneer KPN ook nog een duit in het zakje wenst te doen, dan zijn niet alleen mijn rapen gaar, maar ga ik ook nog eens op mijn achterste benen staan. Een lichte vorm van achterdocht bekruipt mij, gelijk ook die bijzonder leuke aanbiedingen van makers van fotoboeken. Wanneer zij de prijzen weten te halveren, heb ik de idee dat ik voor die tijd met hogere prijzen alvast een voorschot heb betaald voor die aanbiedingen. Gelijk ook die aanbiedingen in de supermarkt wanneer je er twee mag halen en slechts een hoeft te betalen. Of wanneer je uitgenodigd wordt om te gaan hamsteren, wanneer de Media markt de markt op zijn kop zet, maar wanneer er op termijn een sale is bij de Eerste Bergensche Boekhandel, dan schaam ik me niet om daar de restpartijen te gaan plunderen.


Want je weet maar nooit wanneer een volgende crisis zich zal gaan voordoen. Terwijl ik toch al omkom in de fysieke hoeveelheden die zich in dit kamertje voordoen. Waardoor ‘hoe te handelen indien ik kom te overlijden’ een zinnig gespreksonderwerp kan gaan worden. Zeker in de vroege ochtend en dat in aanwezigheid van Marlies en Ria die zich daaromtrent zorgen maken. Want ik zal ze dan gaan opschepen met alles waar ik, op de een of andere manier, toch bepaaldelijk genoegen aan heb beleefd.


Hoe dan ook, het Depressiegala is door omstandigheden toch weer anders gaan lopen dan werd gedacht dan wel verwacht, het zijn nu eenmaal anderen die aan de touwtjes blijken te trekken en wanneer dan dat bal plaatsvindt, blijkt dat anderen bijkans letterlijk kunnen verrekken.


De wereld op zijn kop, hoofd van bijzaken gescheiden en voor je het weet is er weer een nieuwe groep die volgens DSM 5 behoort tot de ‘club der verrekelingen’. Zo simpel kan het leven zijn, zo eenvoudig is het om je niet druk te maken omtrent de wijze waarop mijn pad verloopt!