BLAUWE MAANDAG?! met lichtpuntjes!

Nu kan ik wel als de sodemieter een boodschap doen, de boerenkool die wacht op een worst van de Lidl, de jus die dit keer niet uit een zakje komt, maar dan nog gaat mijn telefoon roet in het eten strooien. Alhoewel sambal de plaats inneemt van dat roet, waardoor een wat pittiger winterkost in de pan tot een andere smaak gaat leiden.

Want… Marlies belt met de vraag waar ik ben en voor ik het goed en wel besef zijn we op stap naar de herten. Geen herder te ontdekken, een pauw die dit keer het achterste van zijn gelijk laat zien en een lama die zich royaal tegoed doet aan de biologisch verantwoorde wortelen die helaas de pan niet hebben gehaald. Niet getreurd en wanneer alle eendjes in colonne in het water zwemmen, zijn het die gehaaide meeuwen die zich over het brood ontfermen, een simpele kauw die geduldig afwacht en Liva die zich kostelijk weet te vermaken.

Hoewel, zij zo klein en een Lama zo groot, gelukkig dat er een hekwerk tussen staat. Onverwacht op stap met dochter en kleindochter en het is vermakelijk hoe zij zich weet te vermaken, een handje uitsteekt die opa dan mag pakken en wanneer er mogelijk een worteltje tussen het gaas naar een gretige mond aan de andere kant gaat, deinst zij toch weer even terug. Maar, de boerenkool is klaar, de worst geveld en laat ik voor vandaag de beelden maar spreken. Blauwe maandag? Daar viel vandaag weinig van te merken!