VERSCHILLEN(d).

Het zal je gebeuren: geen zelfde huishouden en dan geenszins op anderhalve meter van elkaar komen te staan. Regels die met voeten worden overtreden, geen BOA in de buurt laat staan dat een andere handhaver zijn of haar opwachting maakt. En dat alles in het kader van een turbulente afsluiting, waarbij Pluvius een wezenlijke rol speelt en waarbij het verplichte zitten ( bij overtreding een boete van 4000,00 euro) voor de kastelein te wachten staat en hij zijn tent wel kan sluiten. Maar wat is wijsheid in deze?!


Het feit dat er toch sprake is van een bijzonder hoge opkomst, dat het lachen en praten en oerwoudgeluiden een rol in het geheel speelt, de lachsalvo’s niet van de lucht zijn en dat het onweer het af laat weten, het flitsen van de lichten aan een toestel gekoppeld is en dat er sprake is van geen enkele wanklank, hooguit van een teleurstelling omdat die foto waar jij je zinnen op had gezet niet door de ballotage is gekomen, dat Jan alles uit de kast heeft gehaald om de foto’s van een bepaalde achtergrond te voorzien en dat het zwart/witte beeld in vergelijking met voorgaande jaren aan een opmars bezig is, dat de couleur locale dit keer de Grote Kerk als achtergrond heeft en dat velen schuil gaan achter een uitgereikt mondkapje, maar dat er altijd wel weer lieden zijn die hier een persoonlijke draai aan weten te geven!


Dat de verschillen het niet altijd winnen van de overeenkomsten en dat dit jaar toch als een heel bijzonder jaar naar voren komt, dat zorgt er direct voor dat een opgave voor vandaag zou kunnen luiden als volgt: zoek minimaal zeven verschillen, probeer de betrokkenen van een naam te voorzien en bedenk dat door de vier avonden van het afgelopen jaar er ook veel mensen (personen desgewenst) zijn, waarbij geen enkele naam te bedenken valt. Het zou een suggestie kunnen zijn om hen alsnog in kaart te gaan brengen, opdat de foto in het boek niet alleen van een naam is voorzien, maar er ook een beeld ontstaat van hem of haar die de lens heeft gericht op de toekomst!