VERSmaden.

‘Vooruit met de geit!’ Alsof je een geit de mond zou kunnen snoeren. Een geit heeft altijd wel wat te mekkeren en wanneer er niets te mekkeren valt, hoor je elders wel weer een schaap blaten. Of een koe loeien. Waar dit op slaat?

Volgens hen die het weten kunnen, wordt het nodig tijd dat de mondkap die nieuwe standaard wordt. En wanneer ik rond mij heen kijk is ook dit een teken van het nieuwe normaal. De gepaste afstand wordt met voeten getreden, een knuffel op zijn tijd is uit den boze, waar de waarheid verscholen gaat is het virus om het even en waar de een de loef afsteekt, haalt een ander bakzeil, maar ook de watersport kent de nodige beperkingen. Beperkt zijn in je mogelijkheden biedt velen de kans om hier creatief mee om te gaan.


Alhoewel de Kunst10Daagse van Bergen is afgeblazen en menig kunstenaar zit met zijn handen in het lange haar. Want ook op kappers ligt nu eenmaal geen zegen, zeker niet in mijn geval. Als het enigszins kan, vermijd ik deze. En waar de zegeningen uit het Vaticaan achterwege blijven, is het een enkele Bisschop die voorgaat in een mis. Franciscaan of Benedictijn, garant blijven zij staan voor het alcoholische genot, dat zij vele eeuwen onder de knie hebben. Het is ook aan hun pij te danken, dat zij die knie niet zichtbaar maken, het geheim dat zij meedragen is nu eenmaal anders dan waar Pleegzuster Bloedwijn patent stond voor een vroegtijdig alcoholprobleem laat staan dat de Zusters Norbertijnen er dit jaar warmpjes bij zitten. Alle wijn is aan de man/vrouw/gender/neutraal gebracht.


Een nogal vreemd bericht, waar Leiden 3 oktober herdenkt en hun hutspot dan wel haring met wittebrood in de huiselijke kring wordt verorberd met maximaal drie personen, valt er toch het een en ander te genieten en met een glaasje Korenwijn… pardon Norbertijnenwijn is er toch iets te vers maden.