Vervolg deel VI

Dat de Groote Kerk zich op termijn mag verheugen op een nieuw gebrandschilderd raam doet niet alleen die kerk goed, maar waarschijnlijk ook de nodige gasten die het imponerend voornemen op termijn zullen kunnen gaan aanschouwen. Dat daar de nodige gelden mee zijn gemoeid, dat leidt geen twijfel en dat ook dit keer mensen persoonlijk in de buidel kunnen tasten om een deel van het geheel voor hun rekening te gaan nemen, ach het is nu eenmaal voor Het Goede Doel, dat waarschijnlijk ook nog een voordeel gaat bieden bij het invullen van de belastingformulieren.
Want het zou me niet verbazen wanneer de belastingen torenhoog zullen uitstijgen boven het dagelijks gebruik. Dat Wopke zijn gegevens laat invoeren in de meest snelle computer, dat economen ons weer een berekening zullen voorhouden waarbij de nodige banken betrokken zijn, dat bijna de helft van de Nederlandse huishoudens financieel kwetsbaar is en een op de tien niet genoeg inkomen heeft om rond te komen, waarbij de helft van deze groep schulden heeft en de andere helft het spaargeld gebruikt om de eindjes aan elkaar te knopen… blijf je zegeningen tellen en wanneer je uitgeteld bent zeg dan je abonnement op de sportschool maar op.


Het zijn juist deze berichten die mij weer terug op aarde laten belanden zeker gezien het feit dat er geen brouwerijen in de hemel te ontdekken zijn. Daardoor breng ik je misschien op het verkeerde pad, maar het feit dat om 17.00 uur het gedaan is met cafe, kroeg, restaurant dan wel die bistro…

Halleluja, prijs de Heer en wanneer je een onverlaat ontdekt, neem dan bewust een glas voor jouw rekening!
Zaterdag, 11 december 2021.