VOORbericht

Afstand en nabijheid. Ik heb daar al eerder over bericht. Maar nu komen er vandaag wat extra berichten bij, in die zin dat deel I het bericht omtrent die slimme meid is geweest, dit tweede bericht de wetenswaardigheden en bewonderenswaardigheden elders betreft, waarbij mijn familiekring voor anderen zichtbaar wordt, en dat het derde deel zal gaan bestaan uit het thuisisolement dat ik naar elders probeer te laten reiken.

Het is simpelweg een kwestie van verplaatsen, waarbij het een absoluut niet het ander probeert uit te sluiten, laat staan op een ander plan te gaan brengen. Het blijft nu eenmaal roeien met de riemen die op het droge bijkans niet te vinden zijn. En wanneer ik in herhaling val, het zij mij vergeven maar ook ik ken de beperkingen van mijn geest en weet dat die onder de huidige omstandigheden minder floreren dan ik eigenlijk gewend ben. Prietpraat dus, met de ‘saekerhet’ van ’tentstickor’ (voor hen die geen Zweeds kennen, simpelweg veiligheid lucifers, maar dan in een alternatieve vertaling).

Want zij vermaken zich elders opperbest! Is het niet in en bij de manege (waar Liva met haar linnenzakje van lijnB) dagelijks de paardjes van wortelen voorziet, wat brood geeft en de poes aldaar hun gezelschap zoekt, nog steeds in staat is om de Lama mondeling te laten spugen, opa via de telefoon de eendjes in het water laat bewegen en Li Wan Tai Fu dagelijks op het programma staan, Kabouter Spillebeen nog steeds met zijn beentjes de lucht ingaat en Oze Wieze Wooze ook nog geregeld de kans krijgt om met hen in verbinding te komen, daar gaat dit tweede bericht over, opdat het derde bericht…