Voorbeschouwing.

Op de hoek van een straat staat een FvD’er/PVV’er/VVD ér. Het klinkt wat obligaat maar allen claimen de wijsheid in pacht te hebben. Maar daar draait het niet om simpelweg alleen maar om de MACHT. En waar menig partij zich opmaakt om de stellingen in het debat van volgende week in te nemen, het heeft veel weg dat de oppositie luidkeels van zich laat horen. Zowel van links als rechts en de partij van het midden zal regelmatig het hoofd gaan schudden.


Politiek laat zich niet altijd even duidelijk verstaanbaar gaan, zal de nodige slagen om de armen houden en weet niet veel beter te doen dan het beleid af te gaan vallen. Voornemens en een bepaalde mate van besluiteloosheid kenmerken van deze tijd. En het hoeft geen betoog dat ik me wat terugtrek van dit gekrakeel. Waar wijn in oude zakken wordt gedaan, en de nieuwe zakken wachten om doordrenkt te gaan worden als voorheen jute zakken in water werden gedompeld, zal menigeen gaan smachten naar het bod dat geboden wordt om met een nieuw fonds (voor de hoge energierekening) mogelijk/misschien zijn kosten naar beneden te zien dalen om alsnog tot de ontdekking te komen dat ook dit niet veel meer is dan die druppel.

Waardoor de emmer toch gaat overlopen. Ook de plaat poetsen zit er niet in wanneer het gas is afgesloten. Water uit de kraan, een waterkoker om je mee te wassen, van douchen kan immers geen sprake meer zijn en waar de energieleverancier alleen maar met variabelen komt, van een vast contract kan momenteel geen sprake meer zijn. En waar voorheen met miljarden werd gesmeten, dient dit fonds het met miljoenen te doen. En die pot met geld moet deels worden gevuld door bedrijven die veel verdienen aan de crisis.

Geen Koninklijke Shell meer, BP waar je verder mee had kunnen komen, Texaco als een wat kleinere speler en Lukoil dat helemaal uit den boze is.

150 miljoen. Ik geef het je te doen!