WASDASNOU?!

WASDASNOU?! Nou, dat is een fotograaf in beeld die bezig is om een vogel vast te leggen! Een vogel vast leggen, een vogel die niet in staat is om een ei te leggen maar wel weet heeft van vast te leggen!

Misschien een beetje omslachtig om dit beeld naar voren te brengen, maar het is dan ook een cadeau van Carlo en Pauline, een coproductie waar ik niet alleen hartstikke blij van word, maar ook een beeld at mij weet te raken. Ontroeren is een groot woord, maar het raakt mij zeer als je bedenkt met welk een liefde en aandacht zij beiden aan het werk zijn gegaan. Carlo staat dit keer garant voor de woorden en Pauline heeft de daad bij het woord gevoegd. Waardoor ik dit keer niet veel meer hoef te doen dan zijn woorden naar voren te brengen: Voor Wik


Het vangen van beelden op gevoelige plaat / Is niet eenieder gegeven / Een fotograaf pluk je niet van de straat / Dat ben je gewoon voor het leven / Het oog van de meester, altijd paraat / Een hand zonder trillen of beven / Jouw onderwerpskeuze steeds accuraat / Altijd wel wat te beleven / Een zonsondergang of een dageraad / Iemand met zijn kin opgeheven / Een aggregaat, een stuk laminaat / Kunstzinnig vormgegeven / Een stille verwijzing naar geslachtsdaad / Of is dat wellicht overdreven? / De foto’s van Wik zijn altijd kordaat / En origineel gebleven / Een sieraad, kunstwerkjes van formaat / Het zij maar eens opgeschreven!

Beeld: Pauline gedicht: Carlo


Zij zei mij dat zij wat voor mij in Pietjo had en zowaar, het is helemaal zonneklaar dat hij en zij en wat zij zeiden mij raakten in haar atelier. En nu staan zij te pronken op de vensterbank, gaan straks voor even naar boven om op een andere vensterbank ruimte te bieden voor de gelegenheid van de Kerst die zich straks gaan aandienen, maar tot dit moment kan ik ook anderen laten genieten van het werk dat zij beiden in een hand om draai samen hebben weten te bewerkstelligen, hoewel… van een handomdraai zal geen sprake want met de klei heeft zij mij behoorlijk steven voeten gegeven, opdat de klei die aan mijn zolen plakt ervoor kan zorgen dat ik overeind blijf staan! Ik ken mijn plaats en zeker mijn plek: voor even op de vensterbank!