Wat? Beunhazen!

Het zullen niet alleen hazen zijn die beunen. Wat kunnen het dan wel zijn? Beunhazen is immers uitgesloten en waar de haas de jager voor is, drijven drijvers mee, voor ze mogelijk vroegtijdig alsnog besluiten om het hazenpad te kiezen. Alsof er zoveel te kiezen valt…


Excuses zijn gemaakt en er is een komma gezet. Woorden uitgesproken maar het zal nog de nodige tijd gaan vergen voor deze te laten bezinken. En ook dat zal waarschijnlijk nog wel de nodige ophef veroorzaken.


Mensen die zich waarschijnlijk niet gehoord zullen voelen, mensen die zich mogelijk hadden verheugd op een geldelijke vergoeding voor het aangedane leed dan wel mensen die berusten in het geheel der dingen. En overgaan tot de orde van hun dag.


En zo hobbelen we langzamerhand naar de kerstdagen, waarbij de hoeveelheid smakelijke gerechten letterlijk van het papier afdruipen. Gebraad in velerlei vormen, zoetigheid die niet te versmaden is, en veronderstelde aanbiedingen die er niet om liegen. Garnalen bijvoorbeeld, waar de een bijkans 4 euro voor een onsje vraagt en de ander 200 gram voor 5,99 aanprijst. De garnalencocktail die bij ons op het programma staat en waar ik dan weer mijn kunsten op bot kan gaan vieren.


Maar heilbot ben ik nog niet tegen gekomen en dat van die beunhazen, die gingen alsnog aan de loop!