Celibaatutniet

VOORBIJ! Dat wil zeggen dat het spelen met de bal verdwenen is, dat de balansen kunnen worden opgemaakt en dat we te maken krijgen met de toespraak van Rutte. Die er nogal veel aan gelegen is om de Nederlandse kant van het slavernij verleden naar voren te brengen. Waardoor de kans bestaat dat menigeen alsnog op de lange tenen zal worden getrapt. Ook daar kom je tegenwoordig bijna niet meer onderuit. Iets met korte lontjes waarschijnlijk en dat in een tijdspanne die er nog steeds niet om liegt. Want wanneer je een voorstel doet om iets aan te gaan pakken, zullen er velen zijn die hun twijfels naar voren zullen gaan brengen.


Afwachten, de kat uit die boom zien klimmen, of stomweg de rug toekeren. Iets wat niet vreemd is tegenwoordig. Waar ik me druk om maak? Geen idee, ik ben nu eenmaal in blijde afwachting van een bestelling die het voorlopig nog even laat afweten. En waar ik me op verheug. Urban Exploring. Een kijkje op situaties als het ware ‘achter de schermen.’ Ook wel onder de noemer ‘expeditie achtertuin.’ Niet alleen een intrigerende naam, maar waarschijnlijk ook niet direct alledaagse beelden.


En wat dat betreft komt mij dat zeer wel gelegen. Alledaags, spreekt mij aan de ene kant wel aan, gewoon is weer wat anders. Bijzonder veel betekenend, en waar gesproken wordt over normaal dan wel gemiddeld, weet ik in de regel wel wat daarmee wordt bedoeld, maar kom ik daardoor ook geregeld in verlegenheid.


Sta dan wat met mijn tanden te klapperen voor ik besluit om mijn mond verder dicht te houden. Dan kun je in de regel geen kwaad doen, want waar het kwaad welig tiert kan het zo zijn dat een uitspraak van mijn zwager opgeld doet:

‘Celibaat het niet, dan kan het wel degelijk schade(n)!