zonder titel

Het gaat vaak nergens over. En ik zal de laatste zijn om dit te ontkennen. Anderzijds ben ik nog steeds in staat om de grootst mogelijke onzin aan anderen te verkopen, wanneer zij de gelegenheid te baat nemen om mijn onnavolgbare paden met mij te gaan bewandelen. wat dat betreft hoef ik ij niet schuldig te voelen wanneer ik weer eens de groots mogelijke onzin uitkraam. Ooit geleerd op de kraamafdeling van het toenmalige Centraal Ziekenhuis, waar de moeders hun pasgeboren baby’s in en afgesloten ruimte konden aanschouwen, hetgeen flatjes werden genoemd en als de dag ten einde liep alle bakken met baby’s werden verzameld, een enkeling onder de daglicht lamp de nacht moest doorbrengen en het zogen van de kinders gedurende de nacht geen doorgang vond. Maar… dat is veel decennia geleden en momenteel leef ik niet alleen in een andere eeuw, maar maak ik me ook nog eens schuldig aan een terugblik op het afgelopen jaar.

Met de grootst mogelijke kans dat ik weer eens stuitend in herhaling val. maar ook dat kan mijn pret voor vandaag niet drukken. Alhoewel dat is niet helemaal waar, wanneer ik de bloemetjes aan het begieten ben, de vliegen een voortijdig einde bezorg en nalaat om verstandig te gaan eten door een pizza rijkelijk te gaan verwennen met kappertjes, ansjovis en extra oude kaas. Waardoor mijn bloeddruk waarschijnlijk zal gaan stijgen maar het gebruik van mijn dagelijkse pillen er wel weer voor gaat zorgen dat ik binnen de tolerantiewaarden blijf. Want hartig gebruik ik met smaak en ook zoet is door mij te versmaden.

Verstand op nul, blik op oneindig en gaan met die banaan, om maar weer eens een platgetreden pad te gaan bewandelen. Want ergens heel ver weg huist een vriend die het in zijn hoofd heeft gehaald om mij te verwennen met allerlei schildringen in de gemeente Den Haag op muren van gebouwen die doen denken aan flats wat tegenwoordig als appartementen door het leven gaan en waarbij niet geschroomd is om daar ladders voor te gebruiken dan wel stellingen waardoor het eindresultaat buitengewoon boeiend is uitgevallen.

Maar… er zit toch wel een haakje aan wat mij betreft, want waar hij vertoeft is het nu eenmaal niet mogelijk om een toer te maken in die gemeente die zich kenmerkt door een ooievaar. Een ooievaar, hoe bedenk je het als je weet dat het de Gemeente Den Haag is in vergelijking met de Stad Alkmaar, die zich mag verheugen op het feit dat deze Stad al ruim 750 jaar stadsrechten kent! Chauvinist?! Welzeker, tot in de kist!

maar als je weet dat die vriend ergens ver weg ooit geboren is in Antwerpen, heb ik eigenlijk niet zoveel meer te zeggen!