zout, wijn & slakken!

Zij was eerst een Hij werd toen een Zij en is formeel transgender. Is van de partij en daardoor staat zij garant voor een zetel. Een Kamerzetel, zo bijzonder kan een leven lopen en wanneer je daarbij stilstaat, is het niet eens zo verwonderlijk. Want hoe velen worden niet in een verkeerd lichaam geboren, worden ontmand doordat zij zich onthand voelen en wensen op de een of andere manier toch met het nodige geluk door het leven te gaan. Geluk, dat niet voor iedereen is weggelegd, waardoor velen zich contant ongelukkig voelen. Niet begrepen, van zwaarmoedigheid voorzien en niet direct het vooruitzicht hebben op een totale verandering. Ik bedoel maar, wat heb ik momenteel te klagen? Hooguit dat een vorm van saaiheid te bespeuren valt, dat verveling vele anderen velt, dat leegte een gegeven is en dat troost voor anderen beperkt blijft tot die ene bezoeker, die dan ook nog die anderhalve meter in acht dient te nemen. Met een mondkapje bij de hand probeert bijdehanter te zijn op het moment dat een zorgverlener zijn of haar opwachting maakt.

Een bijzondere wereld die zich kenmerkt door de rariteiten die zich voordoen. Een soort van levend rariteitenkabinet, hetgeen ook nog eens van toepassing kan zijn op het huidige demissionaire kabinet. Waarbij verkenners worden aangesteld en het aan hen zal zijn om op termijn een rapport te gaan overhandigen aan de Voorzitter van de Tweede Kamer. Nog even geduld alstublieft, u wordt nog even in de wacht dan wel in de week gezet en voor je het goed en wel beseft is ook deze maand voorbij. Wat variabelen vallen er op korte termijn niet te verwachten en waar een ongeluk wordt gevreesd, gaat ook dat bij menigeen niet in de koude kleren zitten.

Geen ’testcase’ maar een ’teststraat’, geen laken noch papier, geen aanhang door het dolle heen en slechts een drankje om die bittere smaak mee weg te spoelen. Nederland heeft laten blijken hoe momenteel de vlag ervoor hangt, niet ten top en ook niet halverwege hooguit op driekwart aan de stok. En dat er nog het nodige water bij de wijn zal moeten komen, ach dat is slechts een kwestie van om op die Franse Wijngaardslakken het nodige zout te gaan strooien.

En mocht dit niet voldoende zijn: wat te denken van oorspronkelijke Zeeuwse oesters?