1 juli: orde van de dag.

1 juli. Dus dat betekent overgaan tot de orde van de dag. Maar wat die orde voor mij betekent, blijft stomweg een raadsel. Opstaan, de krant lezen een drietal kopjes koffie drinken, douchen, aankleden, tanden poetsen, een schone onderbroek aantrekken, naar Moeder Corry gaan, met mijn schoonzus en zwager converseren, saucijzenbroodje eten met mijn zus, zwager Jan begroeten, terug naar het huis van Moeder Corry, Ria oppikken, benzine tanken en huiswaarts keren.


Sigaretje roken, boek lezen en de telefoon beantwoorden die door Martin in werking wordt gesteld. Verbinding verbroken, Nokia te laat gepakt, telefoon lijn controleren en niet veel later Martin alsnog aan de lijn hebben. Gewoonweg niets aan de hand, een Singelgarage in Alkmaar in brand, een robotblusser aan het werk en een alarm alert dat des ochtends vroeg tot vervelens toe in de herhaling valt. De wind die wakkert, bloemkool op het avondprogramma, wat aardappelen geschild en een tartaartje uit de diepvries dat er alles aan doet om alsnog vanuit dat diepvries oogpunt via de weg van de geleidelijkheid probeert te ontdooien. Maar wat het vermelden van vandaag zo bijzonder maakt: Martin geniet juist op deze dag zijn eerste dag als pensionado.


En dat betekent voor straks: koffie drinken, praatje maken en mogelijk misschien mijn hand in de zijne steken opdat juist vandaag dit moment aan het totaal der dingen kan worden toegevoegd… mogelijk een biertje om het af te leren!

Nieuw werk van Pauline Bakker: haar denker!