1 juno op de tweede.

1 juno. Terwijl het vandaag alweer de tweede is. Er rellen plaatsvinden, er demonstratie zijn en dat fenomeen van mondkapjes usance is in het openbaar vervoer, de terrassen die zich kenmerken door alle opgelegde beperkingen en de horeca zich gelukkig weer kan richten op de bestellingen die zich in toenemende mate voordoen. De wereld achterste voren en waar menig politicus niet schroomt om het achterste van zijn tong te laten zien, waar op het scherp van de snede voordelen zijn te halen, en waar menigeen zich uitspreekt omtrent de blamage die een stadsbestuurder op haar hals heeft gehaald, ze heet nu eenmaal niet voor niets Femke Halsema, zal het een ander aan zijn of haar reet roesten wat de mogelijke gevolgen van deze daad zullen zijn.

Zolang de goudgele rakkers zich spoeden naar het dorstige keelgat, het laven bijkans niet kan stoppen en het drinkwater elders schaars begint te worden door opblaasbare baden en het gazon dat groen ziet door het sproeien, maakt Nederland zich op om zo langzamerhand de schijt te gaan krijgen voor de passen die nu genomen worden. Waardoor de kans op een tweede golf niet uit te sluiten valt.

Je steekt een vinger uit en voor je het weet heeft de ander je hand te pakken, hetgeen ook niet getolereerd kan worden. Want Nederland als een tolerant land, ook dat valt te bezien. 17 miljoen mensen terwijl het lied oorspronkelijk de tekst van een 15 miljoen mensen kende. Het keurslijf doet wat denken aan een korset dat nog meer wordt aangetrokken, waardoor de boezem toeneemt, de taille afneemt en het onderstel bijkans het onderspit gaat delven. Oreren blijft een vorm van communiceren en terwijl menigeen gelaten zijn Twitteraccount naar de kalebiezen ziet gaan, sinds die man met die kuif daar zijn veto over heeft uitgesproken, blijft het gelukkig wat stiller in de wereld, alhoewel de relschoppers en de plunderaars er alles aan zullen doen om het collectieve gevoel ten voordele van zichzelf in eigen hand te gaan nemen.

Dus de beelden van gisteren spreken nauwelijks voor vandaag en waar het morgen mogelijk nog weer anders wordt…