In het ver schiet…

Zou ‘het’ er toch nog van komen?! Goeie vraag en als we er niet uitkomen, zoeken we het op. Maar waar? Bij het RIVM? Bij de voorschriften die dagelijks kunnen gaan veranderen?! Bij de Burgemeester als voorzitter van de Veiligheidsraad? Bij de voorzitter van de Tweede kamer? En, bij gebrek aan beter misschien bij de buurman? Buurman en Buurman waren in de gelegenheid om hun bevindingen met elkaar te delen, hadden geen last van die anderhalve meter, hielden hun mutsen op en konden simpelweg wachten tot het moment waarop de bedenkers er weer eens met een ander verhaal, een andere invalshoek aan de haal gingen.

Nu moeten we maar afwachten wat de vakanties naar voren gaan brengen, is Nederland als vakantieland vooral bestemd voor die Nederlander en worden buitenlanders minder op prijs gesteld an dat het verleden hen de mogelijkheid gaf om kennis te nemen van klompen, molens en niet te vergeten tulpen, vooral die uit Amsterdam. En waar de tulpen zijn gekopt is het aan de bollen die op termijn weer op de Bloemenmarkt in datzelfde Amsterdam vergeefs wachten op die enkele toerist die zich permitteert om als souvenir van de Hoofdstad alsnog een pakketje via het vliegtuig naar elders te laten vervoeren.

1 juni dus, de terrassen open en kijk voor het weer naar het weer in jouw regio. Alkmaar bijvoorbeeld, gaat momenteel schuil onder een sluierbewolking en waar de zon vergeefs pogingen onderneemt om die sluier op te heffen, is het dit keer een simpel windje dat ervoor zorgt dat de aangekondigde temperatuur niet in overeenstemming is met wat ons werd voorgeschoteld. En voor het overige nieuws verwijs ik je graag naar de vele onzin omtrent de overbekende Nederlander die er alles aan gelegen is om constant met smoelwerk zonder kap het Shownieuws van zijn kant naar voren te brengen. Dat Bart van Leeuwen wederom opa is, dat Andre moet stoppen met zijn gezeik, dat Trump met Twitter is gevecht blijft en dat een knietje in de nek van een gekleurde Amerikaan wereldwijde protesten tot gevolg heeft. Dat een eerste dode te betreuren valt, dat Suriname er alles aan gelegen is om opnieuw de stemmen te tellen en dat mogelijk de dagen van Bouterse tegen hun maximale houdbaarheid aanlopen.

Wat een wereld en dan te bedenken dat het aan het begin van het jaar er zo voortreffelijk uitzag, tot Wuhan zich opdrong aan de wereld. Gedenkwaardig wanneer we een voorsprong nemen naar de tien jaren die vandaag de dag in het verschiet liggen.