Ontsnappen!

Natuurlijk wordt er oprecht getwijfeld aan mijn verstandelijke vermogens. Daar bied ik nu eenmaal voldoende aanleiding toe. Wanneer ik weer eens met onnavolgbare verhalen aan de loop ga, wanneer ik zaken beweer die kant noch wal raken, of wanneer ik weer eens een stortbui over me heen laat gaan staande onder de douche. Want met minder zonnig weer raak ik eerder de schaduw aan, dan wanneer ik me ophoud in die zon. Laat die maar regenen, en wanneer de stralen zich van mijn lichaam meester maken loop ik de kans dat een vorm van brain wash zich van mij meester maakt.

De laatste dag van mei en wanneer het 12 uur slaat maakt eenieder zich op om zich van de volgende dag meester te gaan maken. Want dan gaat het om het ‘echie’, hoewel dat in dit geval bepaald geen ‘echie’ zal zijn. Afstand houden en afstand bewaren, de bediening die als kop tot een totaal van dertig kan gaan groeien en het gepalaver wat zich zal gaan voordoen. Misschien weer eens geen goed woord dan wel dat de context zich ergens achter de gesloten deur verscholen houdt, geenszins van plan om iets aan de strenge voorwaarden te gaan veranderen. Het nieuwe normaal zorgt ervoor dat van een uitbundig bacchanaal geen sprake meer kan zijn.

Toiletten gesloten en ergens onderweg het glas een andere wending gaan geven, kan spontaan oplopen tot mogelijk een strafblad dat gaat vermelden dat de verdachte zich aan wildplassen schuldig heeft gemaakt. Of dat er sprake is geweest van een vorm van ongewild exhibitionisme. Voor je het weet loopt dit gegeven uit de hand en komt de eerste BOA met een wapenstok op de melding af, in zijn rechterkontzak het schrijfblokje om een verbaal op te gaan maken. Neen, Nederland is bepaald geen politiestaat, maar het heeft er wel alle kansen toe om dit te worden.

En wanneer een noodverordening regelrecht leidt tot een wet, zullen vele spinnenwebben ervoor gaan zorgen dat er toch nog plaats is om aan de mazen van datzelfde web te gaan ontsnappen…