(g)een geest!

‘Valt er hier nog wat te… beleven? Maar Freek de Jonge gebruikte in een andere tijd een heel ander woord, iets dat rijmt op een keuken. En je hoeft niet eens zo hard achter je oren te krabben, wanneer je dit woord in een onbekend gezelschap gebruikt, sta je direct voor Paal op Twitter en al die andere sociale media. We leven immers in een tijdperk waar niets menselijks meer vreemd is en zijn voor het gemak vergeten wat voorheen als normaal kon worden beschouwd. En ook ik ontkom er niet aan om met de huidige golfbeweging van mij te laten horen, tenslotte heb ook ik mij een doel gesteld en ziet het er naar uit dat wat ik in gedachten heb, ook op termijn plaats zal gaan vinden.

Timmeren aan de weg waar timmerdorpen zijn verdwenen, de jeugd het moet doen met wat restanten van hout en zelfs dat hout niet alleen duurzaam maar ook nog eens schaars is geworden, dat vraagt de huidige tijd aan tol. Waar tollen verdwenen zijn er trollen voor in de plaats gekomen en kijk niet vreemd op wanneer door het simpele gebruik van een laptop op een ander moment het beeld verdwijnt en je een verzoek krijgt om gelden naar een voor jou niet bekend nummer over te maken.

mdaMartin

Bestelde een boek en nog wat meerdere boeken, Fritz Behrendt was daar een van en Albert Hanh een andere. Cartoonisten die ook door de huidige tijd weer volop in de belangstelling zijn komen staan. Waakzaam en steeds paraat. Navo en Warschau, momenteel volop in de actualiteit. Niet de geschiedenis herhaalt zich, maar de mensheid die niet veel beter weet te doen dan in de voetsporen van voorgangers te treden. En onderwijl laat ik mijn vrije geest maar wat dwalen. schrijf een stukje onder de noemer DIENSTVERLENING in de hoop dat dit op termijn elders terecht gaat komen. En wanneer dit niet zo is, heb ik daar ook wel vrede mee.

Tenslotte kan ik niet altijd met een lege geest rond blijven lopen en zolang van overheidswege de geest nog steeds niet in de fles is teruggekeerd zal ik, op mijn manier,

daar melding van blijven maken.